Functionarii publici ameninta cu greva generala, din cauza stimulentelor

Functionarii publici ameninta cu greva generala, din cauza stimulentelor

 SEBASTIAN OPRESCU  antena3

Sebastian Oprescu, liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici, a anuntat, joi, ca acestia ar putea declansa greva generala, in ziua in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea salarizarii.

Dupa ce s-a intalnit cu reprezentanti ai Garzii Financiare, la sediul Ministerului Finantelor, Sebastian Oprescu a subliniat ca sunt sanse mari ca salariatii din minister sa revina la proteste.

"Probabil ca greva generala va fi odata cu asumarea raspunderii pe Legea salarizarii. Sansele ca salariatii din Ministerul Finantelor sa revina la proteste sunt foarte mari", a spus sindicalistul.

"Este normal ca oamenii sa reactioneze fata de o imoralitate si o inechitate. Se stie ca aceasta categorie de functionari publici, care beneficia de stimulente, avea un salariu de baza mult mai mic decat ceilalti", a mai spus Oprescu. Liderul de sindicat a reamintit ca "stimulente exista si in alte state europene".

Din punctul sau de vedere, stimulentele sunt absolut necesare pentru a compensa riscul angajatilor care lupta pentru combaterea infractionalitatii economice.

Presedintele Traian Basescu a retrimis Parlamentului Legea de aprobare a OUG 1/2010 privind stimulentele, apreciind ca unele prevederi din actul normativ creeaza discriminari in randul salariatilor din administratia publica, incalcand in mod vadit principiile salarizarii unitare in sistemul bugetar.

Proiectul de aprobare a OUG 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora cuprinde un amendament adus de Ministerul Finantelor, care vizeaza includerea stimulentelor in salariul de baza pentru fiecare functie publica, pe categorii, clase si grade profesionale si pentru fiecare functie contractuala. (ziare.com)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
150

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...