Funcţionarii locali, obligaţi să returneze toate suplimentele salariale din 2009 pana acum

Funcţionarii locali, obligaţi să returneze toate suplimentele salariale din 2009 pana acum
Guvernul pregăteşte o lovitură grea pentru buzunarul a zeci de mii de funcţionari din administraţia locală. Oamenii vor fi obligaţi să returneze toţi banii pe care i-au primit sub formă de suplimente salariale din 2009 încoace. Măsura îi va zdruncina serios din punct de vedere financiar pe mulţi funcţionari.

Fiecare trebuie să returneze aproximativ 15 mii de lei, adică o sută cincizeci de milioane de lei vechi. UDMR cere amnistie fiscală, dar democrat-liberalii n-au plecat deocamdată urechea la solicitarea maghiarilor, scrie Realitatea.net.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, sporurile salariale acordate angajaţilor din primării şi Consilii Judeţene au fost ilegale. Asta deşi banii au fost daţi în urma unor contracte colective de muncă şi au primit avizul de legalitate al prefecturilor şi chiar al Ministerului Muncii.

Unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut noul şef al guvernului a fost să se intereseze câţi bani are de recuperat. Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut, la finalul lunii trecute, tuturor primariilor si consiliilor judetene sa-i comunice situatia exacta a angajatilor si sumele pe care acestia trebuie sa le inapoieze.

De asemenea, seful executivului vrea sa stie si cine a contestat in instanta decizia de returnare a banilor.

Citeste mai mult pe Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
314

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
333

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
203

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...