Funcţionari din Primăria Dorohoi, condamnaţi pentru abuz în serviciu!

Trei angajaÅ£i ai Primăriei Municipiului Dorohoi au fost condamnaÅ£i, joi, de magistraÅ£ii Judecătoriei Dorohoi după ce au fost trimiÅŸi în judecată sub acuzaÅ£ia de “abuz în serviciu".

Gabriela Mărioara Balan, Sava Apăştinei ÅŸi Dorel Dumitru Pălimaru au primit câte de doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen  de încercare de trei ani. SentinÅ£a nu este însă definitivă ÅŸi poate fi atacată cu apel.

Cei trei au fost acuzaÅ£i că, în calitate de membri ai unei comisii de licitaÅ£ii, au achiziÅ£ionat, în cadrul unui contract de întreÅ£inere a străzilor din municipiul Dorohoi, indicatoare rutiere la preÅ£uri mult mai mari decât cele de pe piaţă.

Neregulile au fost descoperite de inspectorii Camerei de Conturi BotoÅŸani, care au sesizat Parchetul.

Raportul Camerei de Conturi arată că indicatoarele au fost achiziÅ£ionate la preÅ£uri de zece ori mai mari decât valoarea medie a acestora pe piaţă, bugetul local al municipiului Dorohoi fiind prejudiciat cu suma de 125.800 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

astăzi, 20:35

Activitatea face parte din cadrul proiectului educaÈ›ional interinstituÈ›ional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului È™colar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienÅ£e pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancÅ£iuni contravenÈ›ionale, din care 2 avertismente È™i 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepÈ›ie de la prevederile art. 21, 27 È™i 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale È™i întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcÈ›io...