Fumatul in cluburi si restaurante, INTERZIS!

Fumatul in cluburi si restaurante, INTERZIS!
Legea care interzice fumatul in spatiile inchise a trecut, marti, de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz. Parlamentul a votat astfel legea care interzice fumatul in cluburi si in restaurante, printre altele, cu 164 de voturi pentru, 26 impotriva si 20 de abtineri.

Legea urmeaza sa fie trimisa presedintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare. Daca presedintele isi va da acordul, atunci legea va putea intra in vigoare.

Anterior, legea fusese adoptata vineri, in unanimitate, in Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor. Atunci s-a renuntat la amendamentul care interzicea afisarea produselor din tutun in locurile obligatorii de trecere - intrarile si iesirile din magazine sau in jurul caselor de marcat.

Fumatul este astfel interzis nu doar in restaurante si localuri, ci si in alte spatii inchise, precum cele de la locul de munca, in unitatile sanitare si in cele de invatamant - atat private, cat si de stat, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului. In plus, fumatul va fi interzis si in locurile de joaca pentru copii.

Fumatul va fi insa in continuare permis in celulele detinutilor din penitenciarele de maxima siguranta.

Spatiile inchise in care fumatul va fi in continuare permis sunt camerele special amenajate, care respecta mai multe conditii, printre care dotarea cu sisteme de ventilatie functionale ce asigura eliminarea fumului, dar si dotarea cu scrumiere si extinctoare conform legii.

Pentru nerespectara prevederilor legii sunt prevazute sanctiuni cuprinse intre 100 si 500 de lei pentru persoane fizice si intre 5.000 si 15.000 de lei pentru persoanele juridice, iar barurile si cluburile pot fi inchise daca se constata ca nu se respecta prevederile.

Proiectul de lege privind interzicerea fumatului in spatii publice vizeaza modificarea si completarea legii pentru prevenirea si combaterea efectelor generate de consumul produselor din tutun.

Acest proiect fusese adoptat de Senat in anul 2011. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
169

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
137

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1107

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...