FSLI: Profesorii care participa la simularea bacalaureatului trebuie platiti, nu pot lua zile libere

Profesorii care participa la simularea bacalaureatului trebuie sa fie platiti, acordarea unor zile libere compensatorii, asa cum propune ministrul Educatiei, nefiind o solutie intrucat acestia au deja zile libere pe care nu le pot lua, a declarat luni, liderul FSLI, Simion Hancescu.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a spus ca o decizie privind o eventuala acordare de zile libere profesorilor care participa la simularea examenului de bacalaureat ar trebui luata in Comisia de Dialog Social, iar pana acum aceasta nu a avut loc.

Pe de alta parte, liderul sindical considera ca aceasta nu poate fi o solutie, intrucat profesorii nu ar avea cand sa isi ia zile libere.

"Nu stiu cand sa stea acasa, mai ales ca zilele libere pe care le au pana acum nu le pot efectua. Cel mai corect era sa se faca o plata, pentru ca volumul de munca este foarte mare, adica 30-40 de ore pentru corectura. Cand sa faca asta, noaptea? Corect era sa se gaseasca solutii sa-i plateasca, mai ales ca salariile sunt oricum de mizerie", a spus Simion Hancescu, conform ziare.com.

Presedintele FSLI a adaugat ca o eventuala boicotare a simularii bacalaureatului este si un semnal serios pentru examenul din vara. Hancescu a precizat ca exista posibilitatea ca numarul profesorilor care vor refuza sa participe la acest examen sa fie foarte mare, mai ales in contextul scandalurilor din ultimii ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...