Frații cu afaceri în Botoșani care au construit un imperiu financiar pornind dintr-un spațiu de 16 metri pătrați cu tejghele improvizate!

Au pornit de la zero și au construit un adevărat imperiu financiar. În anul 2022, firma celor doi frați a înregistrat venituri totale record de 1,7 miliarde de lei, adică aproximativ 342 milioane de euro și un profit net de 1,52 miliarde de lei.

Frații cu afaceri în Botoșani care au construit un imperiu financiar pornind dintr-un spațiu de 16 metri pătrați cu tejghele improvizate!

Dedeman este una dintre cele mai bine cotate companii de pe piața românească. Cei doi proprietari, frații Dragoș și Adrian Pavăl, sunt originari din Suceava și provin dintr-o familie modestă, cu opt copii.

Primii pași în lumea afacerilor i-au făcut în anul 1992, atunci când și-au deschis în Bacău un mic magazin. În spațiul comercial, care nu avea mai mult de 16 metri pătrați, au angajat o vânzătoare și au adus diverse produse precum sucuri, gume de mestecat, papuci de acasă și altele necesare fiecărei gospodării.

Cu multă ambiție și perserverență, Dragoș și Adrian Pavăl au reușit de-a lungul anilor să extindă lanțul Dedeman, ajungând să aibă 30 de magazine în marile orașe din România. În prezent, cei doi oameni de afaceri au peste 6.000 de angajați.

„Am înfiinţat o firmă şi am închiriat un spaţiu de 16 metri pătraţi, pe care l-am amenajat noi. Am angajat o vânzătoare, am improvizat nişte tejghele din lemn şi din sticlă şi am început să vindem. Câştigam într-o lună zece salarii pe care le luam la întreprinderea de stat ca informatician.

Mergeam în Bucureşti, era un centru comercial numit «Massa», şi căram de acolo cu Dacia socrilor mei diverse produse. Gumă de mestecat, unghiere, tot felul de mărunţişuri. Era o mare penurie de produse şi, fiind vorba de nişte mărunţişuri care, pe atunci, erau foarte căutate.

Şi încă din prima lună de activitate am fost informatizaţi. Am cumpărat un calculator şi ţineam gestiunea pe el. Aşa am învăţat ce înseamnă să administrezi o afacere şi cât de important e fiecare detaliu”, a povestit Adrian Pavăl.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
22

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
187

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
58

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...