Francezii simt pe pielea lor cum e să fii batjocorit

Francezii simt pe pielea lor cum e să fii batjocorit
Ironic, la numai câteva zile după ce umoriştii ieftini din Hexagon îşi permiteau să îi jignească pe români cu acel "salut românesc", tocmai francezii au picat victime unei situaţii similare.

O poză înregistrată într-un concurs de artă fotografică care a fost de altfel şi premiată la categoria "politically incorect", fotografie care imortalizează un bărbat care se şterge la fund cu tricolorul francez, a stârnit o reacţie extrem de negativă în Franţa, informează BBC News.

Ministrul de Justiţie francez, Michele Alliot-Marie, a declarat că este inacceptabil ca tricolorul Franţei să fie insultat într-un asemenea fel şi vrea ca persoanele răspunzătoare să plătească pentru gestul necugetat. Din păcate pentru ministrul francez al Justiţiei, legea franceză spune că numai insultarea drapelului într-un eveniment organizat de autorităţile publice, într-un cadru oficial, este un delict. Oficialii Executivului de la Paris este de părere că această lege ar trebui schimbată, astfel încât insultarea tricolorului francez în orice situaţie să devină o infracţiune. De asemenea, poza respectivă a apărut luna trecută în "Metro", un ziar gratuit din Franţa. După o serie de reclamaţii făcute de francezi, poza a fost eliminată din competiţie.

"Imediat ce am văzut că oamenii sunt şocaţi de această imagine, am retras-o de pe lista câştigătorilor, cu consimţământul fotografului", a declarat un purtător de cuvânt al retailerului media care a organizat competiţia de artă fotografică.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, postul public de televiziune France 2 a difuzat o emisiune în care "salutul romånesc" era asemănat ironic cu gestul făcut de cerşetori, aplecaţi şi cu mâna întinsă, cerând bani de la trecători.

Cu toate că Ambasada României la Paris a sesizat televiziunea franceză, cerând scuze pentru acest incident jenant, diplomaţii români nu au primit, până în prezent, niciun răspuns oficial. Se pare că dezvoltatul simţ francez al umorului funcţionează numai într-un singur sens!

Sursa: Curentul
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
819

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
137

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
193

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...