Fostul deputat Neculai Rebenciuc, trimis în judecată pentru conflict de interese!

Fostul deputat Neculai Rebenciuc, trimis în judecată pentru conflict de interese!
Fostul deputat de Botosani, Neculai Rebenciuc, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce acesta și-a angajat fiica la biroul său parlamentar.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, deputatul a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă, prin care fiica sa a fost angajată în funcția de șef cabinet, în perioada 19 octombrie 2009 — 1 iunie 2010, în cadrul propriului birou parlamentar, în Circumscripția electorală nr. 7 Botoșani.

De asemenea, el a încheiat cu fiica sa un contract civil de prestări servicii în cadrul biroului său parlamentar.

În baza acestor contracte, s-a realizat în mod direct un folos material în cuantum total de 11.658 lei, sume plătite cu titlu de venituri salariale din bugetul Camerei Deputaților.

Neculai Rebenciuc a fost deputat în legislatura 2008-2012 (PNL — până în octombrie 2009, apoi independent, iar din martie 2010 a trecut la PDL).

Ancheta în acest caz a demarat în urma unei sesizări trimise la Parchet de Agenția Națională de Integritate în februarie 2014. Conform ANI, Neculai Rebenciuc nu a respectat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative" și dispozițiile art. 38, alin.(11) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora "Membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajați la respectivul birou parlamentar".

De asemenea, ANI susține că Neculai Rebenciuc a încălcat dispozițiile art. 301 din noul Cod Penal al României prin angajarea fiicei sale în cadrul propriului birou parlamentar.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32
51

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
168

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
82

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...