Fostul comandant al Unitatii Militare din Ionaseni, condamnat la inchisoare cu suspendare

Fostul comandant al Unitatii Militare din Ionaseni, condamnat la inchisoare cu suspendare
Un fost comandant acuzat de abuz in serviciu si delapidare a obtinut desfiintarea primei hotarari care il trimitea dupa gratii. Acuzat de infractiuni de coruptie, fostul comandant al Unitatii militare de la Ionaseni-Trusesti, maiorul (r) Valerica Obreja, a scapat de puscarie.

Trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru abuz in serviciu si delapidare in forma continuata si condamnat de Tribunalul Militar Iasi la cinci ani de inchisoare cu executare, Obreja a facut apel la Tribunalul Militar Teritorial (TMT) Bucuresti, actiunea lui fiind admisa.

Astfel, magistratii TMT au micsorat pedeapsa de la cinci ani de detentie la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere.

Totodata, magistratii au dispus confiscarea in favoarea statului a sumei de 5.806,33 lei reprezentand folosul realizat de Obreja pentru sine si pentru altii.

Pronuntata pe 12 octombrie, sentinta poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Militara de la Bucuresti.

Militari folositi ilegal la munca

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2003-2007, Valerica Obreja, in calitate de comandant al unitatii Ionaseni, a dispus subordonatilor sai sa presteze diferite servicii - lucrari de constructii, renovarea unor locuinte, activitati agricole, etc. - in timpul programului de activitate, in folosul sau sau al altor persoane. In acest mod, sustin procurorii, ofiterul ar fi cauzat un prejudiciu Ministerului Apararii Nationale in valoare de 13.982,83 lei si a creat un folos material pentru sine si pentru alte persoane fizice in suma totala de 5.806,33 lei.

De asemenea, potrivit rechizitoriului, Valerica Obreja si-a insusit din patrimoniul unitatii militare doua tone de ciment pe care le-a folosit in interes personal.

Sursa: Monitorul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
33

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
71

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
58

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...