15 octombrie: Zi agitata in Botosani!

15 octombrie: Zi agitata in Botosani!
Pe 15 octombrie, Marilena Mardare era anuntata drept viitorul inspector scolar general, un finantist era impuscat in picior, Razvan Rotaru motiva un concediu medical cu o boala de inima, iar sediul PDL era sub asediu!

15 octombrie 2011

Rodica Hutuleac: "Consiliul Judetean ar trebui sa il demita pe doctorul Oprisanu din functia de manager"

Presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Rodica Hutuleac, considera ca managerul Spitalului de Psihiatrie, medicul Gabriel Oprisanu, ar trebui demis din functie. Ea a criticat masurile luate de acesta pentru reducerea cheltuielilor cu personalul de la nivelul unitatii spitalicesti si sustine ca acesta ca a reusit o premierea in sistemul sanitar, si anume aceea de a trimite in concediu fara plata o sectie intreaga.

Angajatii trimisi in concediu, 40 la numar, au fost preluati de o firma privata de prestari servicii. Masura a fost luata de conducerea unitatii pentru ca unitatea sa se incadreze cu cheltuielile salariale in limita a 70% din buget, restul angajatilor fiind platiti din bugetul alocat serviciilor medicale.

Sefa CJAS sustine ca se impune de urgenta un control din partea Consiliului Judetean la Spitalul de Psihiatrie.

"Din punctul meu de vedere, Consiliul Judetean ar trebui sa faca un audit acolo si ar trebui sa il demita pe doctorul Oprisanu din functia de manager pentru ca este inadmisibil ca un manager sa aprobe concediu fara plata la tot personalul de pe o sectie. Nu se poate asa ceva. Cred ca nicaieri in lumea asta nu ai sa vezi asa ceva. Deci, o sectie intreaga unde toti sunt in concediu fara plata. Ce fel de manager este acesta care aproba concediu fara plata la toti angajatii dintr-o sectie? El acopera acum prin contractul de asigurare de personal cu o firma", a declarat Rodica Hutuleac, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Botosani.
  

 

15 octombrie 2010

 Misiune de la Turcanu: Mardare trebuie sa elimine spaga de la titularizare si mita la bac!

Prezentata de Florin Turcanu drept viitorul inspector general al ISJ Botosani, Marilena Mardare l-a asigurat pe presedintele PNL ca, odata ce va prelua mandatul Adei Macovei, "se va termina cu datul spagii la examenul de titularizare si ca elevii pot sa ia bacalaureatul fara bani".

Marilena Mardare este membra PNL din anul 1992 si lucreaza in educatie de peste 30 de ani. "Imi doresc o scoala performanta, dar acest lucru nu se poate realiza fara investitii, fara bani pentru reparatii. O scoala performanta inseamna o scoala dotata dar, in acelasi timp, ea are nevoie de profesori motivati. De aceea este necesara o schimbare de atitudine fata de cadrele didactice care, daca vor ramane fara demnitate, nu putem vorbi de o scoala performanta. Chiar daca profesorilor li s-au redus din salarii, acestia continua sa isi asume responsabilitatea fata de elevi si ar trebui sa fie un exemplu pentru toate categoriile profesionale", a declarat Marilena Mardare, directorul Liceului Pedagogic Botosani.

Inainte de a inainta colegilor liberali propunerea pentru sefia ISJ, Florin Turcanu a cerut sigurari de la Marilena Mardare ca va avea taria necesara pentru a pune lucrurile la punct in educatia botosaneana.

"Am avut o discutie si am intrebat-o un singur lucru, daca imi poate garanta mie personal ca in momentul in care noi, liberalii, vom putea sa preluam conducerea Inspectoratului Scolar, se va termina cu datul spagii la examenul de titularizare si daca elevii pot sa ia bacalaureatul fara bani", a precizat Turcanu.
  

Sediul PDL Botosani, sub asediul sindicalistilor!  

Sindicalisti din toate confederatiile sindicale picheteaza sediul Partidului Democrat Liberal din Botosani, actiuni similare desfasurandu-se la nivelul intregii tari.

Acum, la Botosani aproximativ 100 de persoane, purtand insemne ale sindicatelor de la care provin, se afla in fata sediului PDL din zona centrala a municipiului. Sindicalistii sunt de la aproape toate structurile, si anume Sanitas, Cartel Alfa, Sindicatul Urban Serv, Liga Sinidcatelor din Invatamant, CNSRL Fratia, Federatia Educatiei Nationale.

Deocamdata, niciun membru marcant al PDL nu se afla la sediul partidului.

Dupa pichetarea sediului PDL, va avea loc o evaluare a starii de fapt a lucrurilor, la nivelul confederatiilor, dupa data de 22 octombrie, pentru a se stabili actiunile viitoare.

Sindicalistii sunt nemultuimiti de reducerea salariilor, dar si de disponibilizari si de scaderea tot mai drastica a nivelului de trai.
  

 

15 octombrie 2009

Paul Mustiata, impuscat in picior la vanatoare!

Paul Mustiata, fost director adjunct al Directiei de Finante Botosani, a fost impuscat in picior, in timpul unei partide de vanatoare. Din cele relatate de Petru Radauceanu, de la UPU Botosani, totul s-a petrecut in zona Darabani, starea exacta a lui Mustiata nefiind inca bine cunoscuta.

Din primele informatii, rana provocata de glont ar fi in zona genunchiului, insa nu exista date despre conditiile in care s-a petrecut incidentul.
  

 

ROTARU: Eu sunt in continuare sef la Garda de Mediu. Sunt inca in concediu medical pentru ca sufar cu inima  

Garda de Mediu Botosani are doi sefi, desi in urma cu o saptamana Rodica Zelinca a primit un ordin de numire in functia de somisar-sef, fiind investita in locul lui Razvan Rotaru (PSD).

"La noi, la nivelul Comisariatului Judetean, nu s-a inregistrat nicio cerere pentru concediu medical. De cand am fost numita eu, nu s-a mai prezentat la serviciu. Biroul lui este incuiat, nu am avut acces acolo. In ordin scrie clar ca, incepand cu data de 8 octombrie, voi coordona activitatea Comisariatului Botosani, nu scrie ca doar cat este el in concediu. Nu vreau sa intru in polemica cu el", a declarat Rodica Zelinca.

Razvan Rotaru, fostul si, se pare, actualul sef al Garzii de Mediu, dupa cum el insusi afirma, a mentionat ca Rodica Zelinca a indus presa in eroare.

Mai mult decat atat, Rotariu se apara, spunand ca a inregistrat cererea de concediu si ca stie de ea chiar si superiorul sau Silvian Ionescu, comisarul sef al Garzii Nationale de Mediu.

"Ati vazut vreun act ca este numita sefa la Garda de Mediu? A indus presa in eroare. In act scrie foarte clar ca domnisoara Zelinca va coordona activitatea doar pe perioada cat eu voi fi in incompatibilitate, pentru ca sunt in concediu medical, nu ca este numita director. Eu am sunat la Regionala Garzii de Mediu, am inregistrat acolo cererea de concediu medical. Am sa ies in presa cu mai multe declaratii dupa tot scandalul asta, de care s-a folosit domnisoara Zelinca. Am mult mai multe declaratii de spus, insa astept putin sa se linisteasca apele astea tulburi. Eu sunt in continuare sef la Garda de Mediu, si sunt inca in concediu medical de o saptamana jumatate, pentru ca sufar cu inima. De la biroul meu are secretara cheie, si i-a dat tot ceea ce a avut nevoie, stampila si ce mai era nevoie", a declarat Razvan Rotariu.
    

 

15 octombrie 2008

David Salgau: Daca vine Tariceanu, are de unde sa bea apa!  

Are dupa ce bea apa! Dupa ce a mancat la Radauti Prut fasole cu carnati, alaturi de Nea Titi, primul ministru Tariceanu este asteptat acum sa bea si apa. Autoritatile au anuntat ca astazi se finalizeaza prima fantana la Radauti Prut, dupa ravagiile facute de Prut la sfarsitul lunii iulie. De atunci, sinistratii au fost nevoiti sa consume doar apa minerala, pentru a nu fi supusi riscurilor de imbolnaviri.

Prima fantana din Radauti Prut are legatura si cu anuntata vizita a lui Calin Popescu Tariceanu. Astfel, pregatirile sunt in toi, astazi facandu-se decolmatarea fantanii, dar si clorizarea si analizele la apa.

Guvernul a alocat 600 de milioane de lei vechi pentru amenajarea fantanilor, 200 de milioane fiind destinati locuitorilor din Baranca, iar 400 pentru cei din Radauti Prut.

David Salgau spune ca, daca sumele respective nu sunt de ajuns, se va avea in vedere un proiect pentru aducerea apei in retea, mai ales ca exista posibilitati in acest sens.
  

Contac: Eu am lasat sacul cu bani si ei l-au vanturat!  

Florin Turcanu considera ca nu este corect ca pentru o problema ce a aparut din cauza fostei conduceri a CJ sa fie scos el vinovat, motiv pentru care a declarat ca cel ce ar trebui sa iasa vineri in fata institutiei pentru a da explicatii la protestul salariatilor din sistemul de protectie a copilului si asistenta sociala este celalalt vicepresedinte al CJ, Constantin Contac.

"Vina o poarta fosta conducere a Consiliului Judetean, care nu a prins bani in buget. Dumnealui (Contac) ar fi cel mai indreptatit sa iasa in fata lor sa le explice situatia de fapt pentru ca dumnealui a avut responsabilitatea impartirii bugetului, si daca cineva se face vinovat este omul care a avut responsabilitatea realizarii bugetului si dupa aia eu, care am preluat o directie cu probleme majore, cu probleme foarte importante", a declarat Florin Turcanu.

Pe de alta parte, colegul sau social-democrat din fruntea CJ, Contac, sustine ca nu are nici o raspundere vizavi de aceasta situatie.

"De ce sa ies eu daca nu ma intreaba pe mine? Eu ce sa le raspund, nu mai sunt nimeni acolo. Ei au cheltuit banii, nu stiu unde si cum. Eu consider ca cei care administreaza banii trebuie sa-si depuna demisia si sa plece. Sunt rusinea judetului si ma refer aici la cei ce coordoneaza CJ. Eu am lasat sacul cu bani si ei l-au vanturat si acum ma intreaba pe mine si vor sa dau eu explicatii", a declarat Contac.


 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
15

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
47

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...