Fost primar din Botoşani, la mâna judecătorilor!

Fost primar din Botoşani, la mâna judecătorilor!
Un fost primar din judeţul Botoşani ajunge din nou în faţa judecătorilor, pentru lichidarea "afacerilor judiciare" în care a fost implicat chiar în timpul mandatului său.

Concret, judecătorii Curţii de Apel Suceava au decis luni să admită apelurile declarate atât de Iulian Vlas, fostul primar al Văculeştiului, cât şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, să desfiinţeze sentinţa dată de magistraţii dorohoieni şi să trimită dosarul spre rejudecare.

În prezent consilier local la Văculeşti, Iulian Vlas a fost trimis în judecată pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, după o anchetă a poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care au depistat că fostul primar a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu la o licitaţie care a avut loc în 2010.

Atunci, Iulian Vlas ar fi acceptat ca la o licitaţie privind concesionarea unor terenuri agricole cu destinaţia păşune să se înscrie şi o asociaţie agricolă care nu avea voie să participe, întrucât nu era legal înfiinţată la acea dată. De asemenea, în aceeaşi perioadă, Iulian Vlas ar fi participat, după cum spuneau anchetatorii, la întocmirea actelor şi la decizia de a organiza o altă licitaţie publică la care s-a înscris chiar soţia lui. Obiectul licitaţiei îl constituia un iaz pe care Vlas îl concesionase, iar când a ajuns la Primăria, l-a trecut din domeniul public în cel privat. Ulterior, în urma licitaţiei, soţia sa a cumpărat luciul de apă.

Iniţial, dosarul a fost înaintat Parchetului Curţii de Apel Suceava care a dat netrimitere în judecată, dar a fost redeschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi. Când judecătorii dorohoieni s-au trezit cu dosarul în braţe, au decis, în iulie anul acesta, să înceteze procesul penal, "pentru lipsa condiţiei de procedibilitate privind redeschiderea urmăririi penale". Altfel spus, cum Primăria Văculeşti nu s-a considerat prejudiciată şi nu a depus o plângere, s-a considerat că procurorii ar fi redeschis dosarul de la sine putere.

Numai că Parchetul dorohoian a făcut apel, la fel şi Iulian Vlas. "Am făcut apel la hotărârea instanţei de la Dorohoi care spunea că încetează procesul penal, iar eu vreau achitare. Sunt nevinovat şi trebuie să mă achite, pentru că încetarea procesului penal s-a dat pentru că am două rezoluţii de neînceperea urmăririi penale. Din punctul de vedere al instanţei, eu nici nu ar fi trebuit să fiu trimis în judecată. De aceea am cerut achitarea", declară Iulian Vlas.


(Iulian Vlas- sursa foto Primăria Văculeşti)

 

Spune-ne opinia ta