Fost candidat la prezidențiale, ridicat de procurorii DIICOT!

Dosarul a fost deschis în urmă cu trei luni, iar în acest caz a fost audiată, în urmă cu două luni, și mama avocatului. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 25 de milioane de euro.

Numele lui William Brînză a apărut în politică în anul 2004, când a fost ales deputat pe listele Partidului România Mare. Până atunci era cunoscut doar în Ploieşti, ca om de afaceri local. După doar un an de activitate ca membru al PRM, proaspătul politician pleacă din partidul condus de Corneliu Vadim Tudor în facţiunea colegului Corneliu Ciontu, care devine apoi Partidul Popular. Anul următor continuă traseul politic în alt partid, respectiv PDL, pe listele căruia câştigă în 2008 un nou mandat de parlamentar. De data aceasta deţine temporar şi preşedinţia organizaţiei PDL Diaspora.

În 2012, candidează din nou pe listele PDL, deşi nu îndeplineşte criteriile de integritate impuse de Comisia de Etică a partidului, coordonată de Monica Macovei.

Conducerea centrală decide să treacă peste obiecţiile comisiei de etică, însă William Brînză nu obţine suficiente voturi pentru un al treilea mandat de parlamentar. Tot de atunci nu mai are nicio funcţie publică.

În august 2014 demisionează şi din PDL pentru ca, după doar câteva zile, să-şi anunţe candidatura pentru Cotroceni din partea Partidului Ecologist Român. În această calitate se recomandă astfel: "William Brânză e tânărul de 42 de ani, tânărul care nu poate fi acuzat de nimic, nu este implicat în nicio afacere penală şi tânărul care vine pentru a servi ţara cel puţin cinci ani de zile".  (DIGI 24)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...

Șofer beat urmărit prin oraș de un polițist aflat în timpul liber!

astăzi, 17:00

Sâmbătă la amiază, șeful Biroului de Ordine Publică, comisar șef de poliție Stărică Ionuț, din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, aflat în timpul liber, a observat în...

20.000 de lei amendă! Botoșăneanca a rămas și fără marfa de contrabandă!

astăzi, 15:39

Depistată de jandarmi în zona bazarului din municipiul Botoșani în timp ce avea asupra sa 200 de pachete de țigări de contrabandă, o femeie a fost amendată în această după-am...