Fondurile de vânătoare din Botoșani, decimate de pesta porcină africană

Fondurile de vânătoare din Botoșani, decimate de pesta porcină africană

Toate fondurile de vânătoare gestionate de Direcţia Silvică Botoşani sunt afectate de pesta porcină africană, fie prin mortalități constatate pe acestea, fie prin includerea în zona tampon.

Concluzia a fost enunțată într-un raport al Direcţiei Silvice Botoşani, care a explicat că se constată o diminuare drastică a efectivelor cauzată de mortalități determinate de pesta porcină africană pe mai multe fonduri cinegetice, respectiv Românești, Păltiniș, Trușești, Tudora și Cordăreni.

Direcţia Silvică Botoşani gestionează un număr de 9 fonduri cinegetice de vânătoare din totalul de 49 existente în judeţul Botoşani, de pe care, în anul vânătoresc 2020 – 2021 au fost recoltați 60 mistreți, cu doi mai puțini chiar și față de cota de 62 mistreți aprobați).

“Ne confruntăm direct cu PPA, în sensul în care restricțiile impuse ne afectează direct atât în activitatea de vânătoare, cât și în activitățile specifice desfășurate în fond forestier - recoltare masa lemnoasa și produse accesorii, marcări păduri private etc. Până la această dată s-au efectuat cheltuieli în cuantum de 89 mii lei pentru a limita răspândirea virusului în teritoriu - achiziție lăzi frigorifice, dotare puncte de eviscerare, vermorele, echipamente de protecție personal, substanțe de combatere, carburanți necesari acțiunilor de vânătoare etc”, se precizează în raportul Direcţiei Silvice Botoşani, semnat de directorul instituției, Marius Havriş.

 

Spune-ne opinia ta