Fondul Monetar International rupe Guvernul in doua!

Fondul Monetar International rupe Guvernul in doua!

 Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor  

Ministrul Pogea este acuzat de PSD ca a dosit conditiile puse de FMI pentru imprumut si ii sugereaza Ecaterinei Andronescu sa pensioneze 6.000 de profesori ca sa nu dea afara 20.000.

Ministrul Educatiei s-a suparat ca Elena Udrea pastreaza cele 2 miliarde pentru tichetele de vacanta. Sedinta de guvern de miercuri, proclamata de Adriean Videanu pentru Cotidianul drept "cea mai scurta din istoria acestui cabinet", a fost precedata de doua sedinte separate cu scandal, ale celor doua guverne PSD si PDL.

Emil Boc a avut la Palatul Victoria o sedinta cu ministrii PDL, iar in alta incapere, a sosit Mircea Geoana, pentru o sedinta cu ministrii PSD, pe care i-a instruit sa nu cedeze in fata presiunilor ministrului Gheorghe Pogea la proiectul de rectificare a bugetului.

Geoana, care nu a dat ochii cu Emil Boc, l-a acuzat pe ministrul de Finante ca tine la sertar o scrisoare de la FMI care ar contine conditiile - extrem de dure - puse de Fond pentru acordarea imprumutului.

Scrisoarea ar viza conditii referitoare la concedieri in marile companii de stat, majoritatea aflate in subordinea ministerului lui Adriean Videanu, precum si conditii referitoare la supravegherea activitatii si profitabilitatii societatilor de stat.

Mircea Geoana insusi a primit, in calitatea sa de presedinte al Senatului, o comunicare de la FMI, care ar spune ca Fondul cere ca rectificarea bugetara sa fie adoptata inainte de redactarea memorandumului pentru imprumut.

Surse guvernamentale au declarat pentru Cotidianul ca cele doua documente au creat noi disensiuni la nivelul Coalitiei, deoarece "cifrele sunt mai proaste decat cele calculate pana acum", adica reducerile bugetare ar trebui sa fie si mai mari.

Continuare in Cotidianul

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
560

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
64

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
73

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...