Focuri de arma in padure la Curtesti!

Politistii din Curtesti au facut luni uz de arma pentru a retine doua persoane care incercau sa sustraga arbori dintr-o padure particulara de pe raza satului Baiceni, comuna Curtesti, judetul Botosani.

N. Ioan, de 54 de ani, si B. Eugen-Cristian, de 37 de ani, ambii din localitatea Baiceni, comuna Curtesti, au fost surprinsi de politisti in timp ce ieseau din padure cu un faeton incarcat cu material lemnos din specia tei.

Telefonic, politistii au solicitat deplasarea la fata locului a organelor silvice, in vederea cubarii materialului lemnos.

Pana la sosirea specialistilor silvici, in timp ce politistii intocmeau procesul verbal de constatare a infractiunii flagrante, au auzit din padure zgomote specifice de taiere cu toporul. Unul dintre politisti s-a deplasat spre locul de unde proveneau zgomotele si a surprins doi suspecti care doborasera mai multi arbori prin taierea cu toporul.

In momentul in care suspectii au simtit prezenta politistului, au luat-o la fuga in interiorul padurii, fiind urmariti de politist, care a scos pistolul din dotare si i-a somat in repetate randuri sa se opreasca.

"Intrucat suspectii au continuat sa fuga, politistul a folosit armamentul, tragand un foc in plan vertical. Cu toate acestea, suspectii nu s-au oprit si, desi au fost urmariti de catre politist prin padure, au reusit sa scape. Cercetarile efectuate ulterior de catre politistii din comuna Curtesti au condus la stabilirea cu operativitate a identitatii suspectilor, respectiv B. Florin, de 19 ani, si S. Georgica, de 25 de ani, ambii din satul Balta Arsa, comuna Corni, judetul Botosani care prin taiere cu toporul au doborat cinci arbori din specia carpen. Fata de toti cei patru suspecti se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere ilegala de arbori si tentativa de furt", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...