Focuri de arma in localitatea Murguta!Un localnic sustine ca i-a fost impuscat cainele!

Focuri de arma in localitatea Murguta!Un localnic sustine ca i-a fost impuscat cainele!
Mai multi cetateni din satul Murguta, comuna Dobarceni, au tras luni seara o sperietura sora cu moartea, dupa ce un barbat, inarmat o cu pusca de vanatoare, dupa cum povestesc martorii, a coborat dintr-o masina.

Acestia spun ca tinta barbatului a fost un caine aflat in fata portii unui localnic.

Proprietarul animalului spune ca se afla la parintii sai, care locuiesc la doar cateva case de el si la un moment dat o masina de culoare neagra a oprit in fata casei sale si un barbat a impuscat animalul. Incidentul ar fi avut loc luni, in jurul orei 20.30 .

“Eu eram la poarta parintilor mei si am vazut masina oprindu-se, un barbat a impuscat catelul si dupa aia a plecat cu viteza. Era doar un catel de 5 luni, nu a facut nimic, nu stiu de ce persoana care l-a impuscat a facut asa ceva. Eu nu am dusmani, sunt agricultor, nu am nimic cu nimeni, nu stiu cine a facut un asemenea gest si de ce. Erau in zona oameni, copii, care au inceput sa planga, s-au speriat", povesteste Ghiorghita Colbura, localnic in Murguta si cel care sustine ca i-a fost impuscat cainele.

Reprezentantii Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Botosani au confirmat ca intr-adevar a fost impuscat un caine, insa spun ca s-a intamplat pe fondul de vanatoare al Asociatiei, situat la cateva sute de metri de sat, iar cainele impuscat era vagabond.

“Este o activitate normala pe care o facem pe fondul de vanatoare. S-a actionat conform legii. Legea 407/2006 prevede ca toti cainii fara stapan se impusca fara niciun fel de restrictii si de despagubiri", a declarat Vasile Dabija, directorul AJVPS Botosani.

Urmeaza ca Politia sa faca lumina in acest caz, fiind deja demarata o ancheta.

“Printr-un apel de urgenta la 112, am fost sesizati de catre un cetatean din satul Murguta, comuna Dobarceni, ca o persoana, folosind o arma de vanatoare. a impuscat un caine. Cercetarile in cauza au fost preluate de ofiterii de la Serviciul Arme, Explozivi si Munitii. Se efectueaza cercetari in vederea verificarii veridicitatii aspectelor sesizate, identificarea persoanei si stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul", a declarat inspector principal Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
16

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
32

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
386

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...