De la bal direct la spital!

De la bal direct la spital!

 Medicul Petre Radauceanu, seful UPU  

Nu mai putin de zece persoane au ajuns luni, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean “Mavromati".

Patru dintre acestea au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au baut peste masura, iar dupa ce au fost stabilizate au fost dirijate catre Spitalul de Psihiatrie.

Restul persoanelor au fost victimele unor agresiuni, suferind diferite traumatisme.

“Sunt pacienti care vin cu diferite traumatisme. Traumatisme cranio-cerebrale acute inchise sau deschise, traumatisme faciale, de coloana sau membre superioare si inferioare, toraco-abdominale, fiind, de obicei, victime ale agresiunilor, insotite cel mai frecvent de consumul de alcool. Sunt cazuri mai simple care le putem rezolva la nivelul UPU, insa in cazul traumatismelor mai grave sau complicatii ale acestor se impune internarea pe diferite sectii. Cele mai frecvente cazuri sunt pe chirurgie, ORL sau ortopedie. Cazurile cele mai grave le directionam catre spitalele din Iasi. Au fost si la aceasta sarbatoare cazuri, ne pare rau sa spunem acest lucru, datorita consumului de alcool, unde s-au iscat stari conflictuale. Si-au adus aminte de mai multe conflicte pe care le-au avut in trecut si au considerat ca varianta cea mai buna ar fi cea a razbunarii fizice", a spus medicul Petre Radauceanu, seful UPU.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
307

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
341

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
283

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...