Fochisti trecuti pe post de paznici in scoli, fara acordul lor!

Fochisti trecuti pe post de paznici in scoli, fara acordul lor!
Presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani, Liviu Axinte, sustine ca a primit mai multe sesizari din partea muncitorilor necalificati din unele unitati de invatamant, care se plang ca au fost trecuti pe post de agenti de paza, desi nu au nicio calificare in acest sens.

Din cate se pare, aceasta solutie a fost adoptata de unii directori de scoli, pentru a acoperi deficitul de personal din aceasta zona, insa aceasta schimbare de atributii s-a facut fara stirea celor in cauza, in majoritatea cazurilor acestia fiind fochisti.

Aceste modificari au dus si la diminuarea salariilor, care se pare ca sunt de fapt adevaratul motiv al acestui transfer.

“Sunt mai multe aspecte semnalate de catre personalul nedidactic, ma refer la muncitorii calificati din scoli, care fara a-si da acordul au fost trecuti pe functii de paznic in scoli, pentru a acoperi acel deficit de paznici care exista in unitatile de invatamant. Acest lucru a dus de fapt la diminuarea salariilor oamenilor, si s-a facut ilegal atata timp cat o modificare din contractul de munca al unui salariat nu se poate face decat prin act aditional, semnat de cele doua parti care au semnat si contractul, respectiv scoala si salariatul", a spus Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani.

El a mentionat ca deocamdata astfel de sesizari au venit de la cateva scoli din municipiile Botosani si Dorohoi.

Liviu Axinte a spus ca se va incerca rezolvarea acestei situatii pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se va ajunge la o intelegere cu conducerile scolilor, vor fi deschise actiuni in instanta.

Salariul scade cam cu 80 de lei, 100 de lei. Ei au un salariu undeva la 700 si ceva de lei si scade undeva la sub 600 de lei. Deocamdata am semnale de la mai multe scoli generale din Botosani, de la patru persoane, sunt sesizari scrise depuse la noi, le vom inainta cu adresa si Inspectoratului Scolar. Este o problema securitatea elevilor in scoala, dar acesti muncitori nu au cursuri de agenti de paza, a mentionat Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
23

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
23

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
24

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...