FOARTE UTIL: Curățarea intestinelor!

FOARTE UTIL: Curățarea intestinelor!
Foarte multe boli se dezvoltă în intestine. Tractul gastro-intestinal este împărţit în cinci părţi. Fiecare parte (esofag/stomac/duoden/intestin subţire/gros) este separată printr-o supapă numită sfincter. În stare normală, toate supapele sunt închise. Când omul consumă hrană nesănătoasă, medicamente puternice, sfincterele îşi pierd elasticitatea şi rămân deschise, ceea ce provoacă formarea de materii reziduale, toxice, iar substanţele hrănitoare se extrag mai greu. Boala soseşte cu primul tren. Până atunci, mai există o şansă: curăţarea intestinelor

Pregătirea

Înainte de a începe curăţarea, avem nevoie de câteva metode de pregătire a organismului, începând cu schimbarea dietei. Atunci când mâncarea este mai uşoa­ră şi mai naturală, procedurile terapeutice au efect mai rapid, cu mai puţin efort şi cu rezultate conside­rabile. Scopul metodelor pregătitoare este eliberarea substanţelor nocive, indiferent de locul unde s-au as­cuns.

Metoda 1

Băi fierbinţi

Ca detoxifierea să aibă succes, trebuie să ne rela­xăm, să ne încălzim corpul şi să hidratăm organismul. Pen­tru aceasta, se folosesc băi fierbinţi sau băi de aburi. Pentru persoanele în vârstă şi cele slabe, sunt potrivite băile calde, iar pentru tineri şi persoanele obeze - baia uscată (sauna sau baia cu aburi). Durata unei proce­duri poate fi de 5-25 minute. Ea se finali­zează prin tur­narea apei reci sau la tem­pe­ratura ca­merei. Aceste pro­ceduri se fac, în medie, de trei ori pe săptămână (o zi da, o zi nu).

Metoda 2

Unt topit, masaje şi alergări

Se ia dimineaţa, pe sto­ma­cul gol, o lingură de unt topit sau se face masaj cu unguente pe bază de gră­sime. Persoanelor cu ten gras, precum şi celor cu exces de mucus în căile respiratorii, le sunt recomandate aler­gări de dimineaţă. Aceste proceduri încălzesc orga­nis­mul, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, ajută la norma­lizarea metabolismului şi îndepărtarea impurităţilor prin piele.

Metoda 3

Dietă fără lapte, făinoase şi carne

Se trece la o dietă mai uşoară. Se renunţă la produ­sele care reţin toxinele în organism şi nu le permit să iasă liber: produse de patiserie (brioşe, prăjituri, pâine albă), produse lactate, peşte, carne. Acestea se scot din meniul zilnic şi se înlocuiesc cu fructe, legume şi su­curi proaspete, nuci, alune, cereale integrale şi ceaiuri din plante, ceai verde şi apă de izvor. În meniu, se adaugă alimente care produc efect de căl­dură: usturoi, ceapă, ghimbir, cuişoare, scorţi­şoa­ră şi piper. Trebuie avut în vedere faptul că ele provoacă pofta de mâncare, iar excesul lor poate dăuna ficatului şi vezicii biliare.

Metoda 4

Cură cu seminţe de in

O procedură obligatorie, înainte de orice metodă de curăţare a organismului de toxine, este pregătirea intes­tinului: se ia o cană de seminţe uscate de in şi se toarnă într-un vas cu 3 litri de apă clocotită. Apa se ţine pe un foc mic, cu capac, aproximativ cinci ore, şi apoi se răceşte. Se bea cel puţin un litru pe zi împreună cu seminţele de in. Se poate adăuga un pic de miere. O cură durează două săptămâni.

Metoda 5

Eliminarea disbacteriozei

Folosirea unor medica­mente omoară micro­flora intestinală şi favorizează apariţia florei dăunătoare, care e rezistentă la medi­ca­mente, mai ales la antibio­tice. Aceasta afectează me­ta­bolismul şi produce dis­bac­terioza ce ne face multe probleme. Timp de o săp­tă­mână sau două, în fiecare dimineaţă, se mănâncă pe stomacul gol, cu o oră îna­inte de masă, un căţel de usturoi, iar seara încă un căţel de usturoi, la 2 ore du­pă masă. Semnul de vinde­care este oprirea procesului de fermentare în tractul di­gestiv.Pentru o defecare nor­mală, este necesară o dietă cu terci de cereale, pâine neagră sau integrală, tărâţe, mul­te legume crude. Aceas­ta va duce la refacerea pu­terii musculare intestinale.

Curăţarea intestinului subţire
 
Curăţarea regulată a intestinului sub­ţire, cel puţin o dată la şase luni, aduce beneficii mari sănătăţii. Răcelile frec­vente, lipsa de concentrare, oboseala, som­no­lenţa se vor diminua vizibil. La femei, cu două zile îna­inte de începerea ciclului, se opreşte cură­ţarea şi se reia cu două zile după ciclu.

Dieta de 3 zile

Prima zi - Di­mineaţa începe cu ceai de plante sau ceai verde şi fructe uscate sau nuci. La prânz - fructe proas­pete, fructe uscate, nuci (în cantităţi potrivite). Seara se bea ceai de plante. Se face şi o baie cu infuzie din plante adăugată în apă.
A doua zi - Este cea mai grea, dar trebuie ţinută în­toc­mai, fiindcă astfel curăţarea nu va fi eficientă. Se beau 3 l de apă congelată şi dezghe­ţată. În apă se poate adăuga suc de lămâie şi miere de albine. Dacă simţiţi că vă este foame, mâncaţi un pumn de fructe uscate sau nuci.
A treia zi - Este şi cea mai importantă. Dimineaţa, beţi un ceai verde sau de plante şi 150 ml suc de mor­cov, mâncaţi un pumn de fructe uscate sau nuci. Pentru curăţarea bună a intestinului trebuie să mâncaţi cât mai multe alimente cu celuloză: salată de varză, sfeclă şi morcov proaspăt, legume şi mult zarzavat. La sfârşitul zilei se beau 350-500 ml de ceai din plante, iar înainte de a merge la culcare, se consumă o ceaşcă de iaurt, di­­zolvând în ea două linguri de tărâţe.

Proceduri facultative

Purificare cu ceapă coaptă

Este o metodă bătrânească. Se taie o ceapă mare în jumătate, se stropeşte cu ulei şi se bagă la cuptor pentru 35 de minute, la foc mediu. Se consumă cu două ore îna­inte de cină, împreună cu 300 ml apă rece. Nu se adaugă sare.

Cocktail pentru purificare

Pentru a face această băutură se ia un pumn de fulgi de ovăz, 6-8 prune uscate, o sfeclă rasă pe răzătoarea cu orificii mari. Peste amestec se toarnă 2 litri de apă clocotită şi se fierbe timp de 15 minute, pe un foc mic. Decoctul, care seamănă cu un jeleu, se consumă (350-500 ml) cu 2 ore înainte de culcare. Dacă este posibil, se aplică căldură în zona ficatului, pentru 30-40 mi­nute. Amestecul care rămâne după strecurare se mă­nân­că dimineaţa, după prima masă. E foarte util să fa­ceţi o cură de curăţare, o dată pe săptămână, doar cu acest lichid.

Hidroterapie
 
Sunt două metode de curăţare a intestinelor cu apă.

Curăţarea cu apă pură

1. Zilnic, se bea dimineaţa un pahar de apă de izvor (de preferintă, de la frigider). În timpul zilei, se bea doar apă. Cu 3 ore înainte de culcare, nu se mai bea şi nu se mănâncă nimic, deoarece lichidul se reţine în organism şi produce edeme. 
2. După trezire, se beau 2 pahare de apă rece, apoi, în urmă­toarele două ore, se vor bea cel puţin trei pa­hare de apă ames­tecată cu miere de albine proaspătă (în­tr-un raport de 1 lin­guriţă de miere la 250 ml apă). Până la prânz se mă­nâncă doar fructe şi legume. Pe la orele 4-5, se mănâncă mâncare uşor digerabilă.
3. Foarte eficient pentru curăţarea intestinului este următorul remediu popular: se toacă mărunt pătrunjel şi mărar proaspăt, se toarnă pes­te amestec un pahar de apă rece, se lasă acoperit 20-30 de minute şi se bea lichi­dul nestrecurat.

Curăţarea cu apă sărată

Când curăţăm intestinele în acest fel, este necesar să respectăm un regim alimentar strict şi să renunţăm la obiceiurile nesănătoase. Consumul zilnic de apă se calculează astfel: se începe cu o doză de 10 ml de apă pentru fiecare kilogram de greutate corporală, apoi se măreşte treptat doza, până la 30 ml. Există trei mo­dalităţi de a curăţa intestinul cu sare:
1. Se beau 100 ml de apă, apoi 30 mg de sare se di­zolvă în 150 ml de apă curată şi se bea.
2. Se dizolvă sare (cât se pune în supă) într-o can­titate mare (2 -2,5 l) de apă curată şi se bea.
3. După masă se bea apă, apoi se pune pe limbă un praf de sare şi se ţine până se dizolvă.

Curăţarea cu cărbune medicinal

Pastilele de cărbune sunt ieftine, accesibile şi dimi­nu­ează foarte bine simptomele de intoxicare. În 1913, Mi­chel Bertrand a realizat un ex­periment: a înghiţit 5 gra­me de arsenic (de 150 de ori doza letală) amestecate cu cărbune activ. Experimentul s-a terminat cu bine. Pul­be­rea a scos din organismul sa­vantului toată otrava.

Regulile de folosire ale cărbunelui medicinal

1. Pastilele se beau pisate.
2. În timp ce se iau pastilele, nu se administrează alte medicamente.
3. Dacă sunt necesare, totuşi, alte medicamente, se administrează cu 3 ore după luarea cărbunelui. (Primă­vara, când digestia şi circulaţia sângelui devin lente, ar trebui evitat consumul exagerat de medicamente.)
4. Se ia zilnic, timp de o săptămână, înainte de ma­să, câte o lingură de cărbune amestecată cu miere sau cu apă. Purificarea va fi mult mai eficientă dacă înainte de culcare se bea o cană de ceai de păpădie.
5. Consumaţi seara 6 pastile de cărbune pisate, ames­tecate cu o lingură de ceapă tocată mărunt.
6. În caz de balonare, diaree, colită şi dispepsie, se folosesc câte 2 grame de cărbune, de trei ori pe zi, îna­inte de mese, cu 100 ml de apă curată.

Fitoterapie

Se amestecă o linguriţă de rădăcină de lemn-dulce, câte o lingură flori de muşeţel şi mătase de porumb. Se infuzează în 500 ml de apă clocotită timp de 40 de minute. Se bea câte 150 ml, de două ori pe zi, timp de o lună. Puteţi adăuga şi miere de albine.

Curăţarea intestinului GROS

Clisme

Cel mai des, pentru curăţarea intestinului gros (sau a colonului) se propun clismele: injectarea unui fluid în rect, cu scopul de a curăţa colonul sau pentru a admi­nistra unele medicamente sau chiar substanţe nutritive. Lichidul introdus în colon, în cazul clismei, înmoaie scau­nul, dizolvă crustele de pe pereţii intes­tinului şi ajută la eliminarea deşeurilor. Dar clismele au multe contraindicaţii. Nu este de dorit să se facă clismă în cazul bolilor asociate cu febră, dureri de cap severe, slăbiciune, greaţă, stomac deranjat, în timpul acutizării bolilor cronice. Se cere părerea medicului. În cazuri de insuficienţă cardiacă şi renală, hiperten­siune gravă, după un infarct miocardic recent sau după o intervenţie chirurgicală. De asemenea, nu se face procedura în cazul bolilor de colon cu dureri abdo­minale, supra­solicitare şi surmenaj, femeile - în timpul sarcinii şi alăptării sau în timpul menstruaţiei.

Colon curăţat cu rostopască

Se recomandă, în special, persoanelor care au probleme cu ficatul, colecistul sau care au polipi în intestine. Frunzele proaspete şi tulpinile de rostopască se dau prin maşina de tocat, se opăresc cu apă fierbinte, în raport de 1: 10 (un pahar de plantă la 10 pahare de apă fierbinte). După răcirea infuziei, se strecoară li­chidul şi se administrează sub formă de clismă (cu 2-3 ore înainte se face o clismă cu apă curată). Această pro­cedură este deosebit de eficientă în cazul în care bolnavul reuşeşte să reţină lichidul în intestin timp de 1-2 ore. Uneori, e de-ajuns să faci doar câteva clisme, şi din intestin încep să se elimine polipii. O cură durea­ză 10-20 de zile şi se repetă după o pauză de 2-3 luni. Concomitent cu elimi­narea de polipi intes­tinali, de pe piele încep să cadă papiloamele (negii suspendaţi). Pa­pi­loamele sunt un semn clar că în intestin au crescut polipi.

Microclisma - o reţetă de medicină tradiţională

Reacţii negative la clismele cu cantităţi mari de apă pot apărea la persoanele care sunt predispuse la deshi­dra­tare, la cele care au cir­culaţia proastă (mâinile şi picioarele reci). De regulă, sunt persoane slabe, cu pielea uscată, care se constipă şi se balonează des, au du­reri de spate, în zona sa­crală, şolduri, ciclu dureros. În cazul acesta (mai ales în perioada de acutizare a bolilor cronice), se folosesc microclisme, sau băi cu plante.

Utilizarea procedeului: se iau 100 ml de lapte de vacă şi se adaugă 20 g (o lingură) de unt topit, de calitate. Se încălzeşte puţin şi se introduce cu pompiţa mică în colon, cel mai bine la apusul soarelui. Persoana în cauză trebuie să stea culcată, cu o pernă sub fese, până în colon se absoarbe toată compoziţia. După 2-3 microclisme, se restabileşte flora intestinală sănătoasă şi scaunul devine normal.

Pentru diversificarea tratamentului, puteţi adăuga în lapte o lingură de ceai concentrat de pelin, un praf de ghimbir, jumătate de linguriţă de sare sau jumătate linguriţă de usturoi pisat. În loc de lapte, se poate folosi supa de oase sau de carne, mai ales de berbec. Pentru ca preparatele să se absoarbă mai bine, înainte de microclisme se face o irigare simplă, cu 1,5 litri de ceai de muşeţel.

Curăţarea colonului cu miere de albine

O lingură de miere de albine se dizolvă într-un pahar de apă, la temperatura camerei, apoi se adaugă o lingură de suc de lămâie. Se întroduce lichidul în colon cu pompiţa mică şi se ţine timp de 10-15 minute. În pa­ralel cu microclisma se consuma 150 ml iaurt ames­tecat cu 50 ml suc de mere. Acest tip de curăţare se recomandă şi în diabetul zaharat.

Alte remedii

Remediu pe bază de iaurt şi făină de hrişcă
Un amestec de iaurt şi făină de hrişcă, în afară de curăţarea intestinului gros, reduce nivelul de zahăr în sânge, normalizează metabolismul şi curăţă vasele sangvine, îmbunătăţeşte activitatea pancreasului. Această băutură ajută şi la scăderea în greutate. O lingură de făină de hrişcă se amestecă cu un pahar de lapte bătut, făcut în casă, şi se pune seara în frigider. Se bea dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de masă. Cura de curăţare durează 14 zile.

Curăţarea cu usturoi şi legume
Dimineaţa, pe ne­mân­cate, se mănâncă un căţel de usturoi şi două mere sau salată de sfeclă. Se poate amesteca ustu­roiul cu salata. Sfecla se dă pe răzătoarea cu orificii mici. Usturoiul se pisea­ză sau se taie mărunt şi se amestecă cu ulei nera­finat. Seara, se mănâcă salată de varză sau o farfurie de griş cu lapte.

Curăţarea cu orez
Orezul se spală şi se ţine în apă rece timp de 2 ore, după care se stre­coară şi se ţine la cuptorul încălzit până se usucă. Se mixează în râşniţa de cafea. Se toarnă 4 linguri din făina de orez rezultată într-o cratiţă şi se adaugă 500 ml lapte, 50 g zahăr, un praf de sare. Se lasă pe foc până ce orezul e fiert. (Făina de orez gata preparată se găseşte la plafar sau în marile magazine.) Dimineaţa, pe nemâncate, cu jumătate de oră înainte de masă, se bea un pahar de decoct de orez în ames­tec cu o lingură de făină de hrişcă şi un praf de scorţişoară. O cură durează o săptămână.

Exerciţii de respiraţie
Zilnic trebuie făcute, de o sută de ori, exerciţii de inspi­ra­ţie-expiraţie, cu umflarea abdo­menului. Prin această metodă, diafragma masează organele in­terne şi ajută la eliminarea "ză­cămintelor" din intestine. 

SURSA Formula AS

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Valeriu Iftime de Ziua Internațională a Dorului: „Împreună, aducem botoșănenii acasă” (video)

astăzi, 09:33
57

De Ziua Internațională a Dorului, Valeriu Iftime, președintele Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani și candidatul formațiunii politice pentru președinția Consiliului Jud...

PSD: Cum va arăta programul de consiliere în școli pentru prevenirea consumului de droguri, anunțat de primarul Cosmin Andrei

astăzi, 09:23
42

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat programul pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri în rândul elevilor, cu cele două componente ale sale, cea comba...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: ION MUREȘAN – NICHITA DANILOV

astăzi, 09:05
20

La ora 11.00, cei doi poeți invitați se vor întâlni cu elevii Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți; profesor coordonator – Maria Epatov.La ora 1...