FLUTUR: "E clar ca la intalnirea de la Iasi am pus problemele si politic!"

FLUTUR: "E clar ca la intalnirea de la Iasi am pus problemele si politic!"
Conferinta de presa programata in aceasta dimineata de autoritatile judetene s-a desfasurat in absenta ministrului Catalin Predoiu, care a ajuns la Botosani abia dupa 12.00, cu doua ore intarziere fata de cum se anuntase intial. Bilantul zilei de 17 martie, cand sefii judetului s-au deplasat la Iasi pentru a participa la sedinta de Guvern, a fost facut joi de catre prefectul de Botosani, Cristian Roman, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, precum si primarul Catalin Flutur.

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a tinut sa mentioneze ca sefii judetului au prezentat ieri o situatie privind problemele cu care se confrunta Botosaniul, in special cele legate de drumuri si de finantarea unor proiecte, dar si legate de salariile angajatilor din sistemul social si invatamant.

"E clar ca la intalnirea de la Iasi am pus problemele si politic, pentru ca eu si domnul Tabuleac suntem membri PD-L si cei mai multi ministri sunt democrat-liberali. Am prezentat Guvernului problemele cu care se confrunta Guvernul. Sunt sigur ca drumul Botosani-Suceava a intrat in calculele Guvernului pentru o finantare chiar anul acesta", a precizat Catalin Flutur, care a adaugat faptul ca, din discutiile cu reprezentanti ai Companiei Nationale de Drumuri, rezulta ca vor fi alocati bani in acest sens.

De asemenea, spune liderul PD-L, in cursul acestui an vor fi finalizate lucrarile de la Dealu Mare.

"In afara de suplimentarea fondului pentru programul Rabla, singurul proiect de pe ordinea de zi in care s-a discutat de bani este cel depus de Consiliul Judetean Botosani, cu Vama Radauti Prut. Am confirmarea clara pentru trei proiecte depuse la Ministerul Comunicatiilor, care vor ajuta primaria, si cele doua spitale, si anume Spitalul de Recuperare si Spitalul TBC", a completat primarul municipiului Botosani.  

Totodata, Catalin Flutur a declarat ca intalnirea de la Iasi s-a dovedit a fi un bun prilej pentru membrii administratiilor judetene de a socializa si de a purta discutii cu membrii Guvernului "si altfel".

"Am avut posibilitatea, la aceasta intalnire, de a discuta si altfel, in sensul ca am avut parte de acea socializare de masa, le-am spus care sunt problemele si asteptarile noastre. Am ridicat problema bugetelor pe care le avem la dispozitie pentru o serie de plati care se fac din sume defalcate de TVA, si anume salariile profesorilor, la handicapati, la asistenta sociala, unde nu sunt asigurate platile pana la sfarsitul anului", a incheiat presedintele PD-L, si primar al municipiului Botosani. 


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
13

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
35

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
40

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...