FLUTUR: "Capitala regiunii nu poate sa fie la Botosani, pentru ca Botosaniul nu a fost niciodata capitala Moldovei"

FLUTUR: "Capitala regiunii nu poate sa fie la Botosani, pentru ca Botosaniul nu a fost niciodata capitala Moldovei"

 Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani  

Presedintele organizatiei judetene a PDL, Catalin Flutur, sustine ca, odata cu reorganizarea administrativa a tarii, s-ar intra intr-o stare de normalitate si considera ca discutiile pe marginea acestui subiect, lansate de celalalte partide politice, nu sunt altceva decat discutii politice legate de viitoarele alegeri.

"Foarte multa lume se viseaza consilier local, consilier judetean, primar, presedinte de Consiliu Judetean. Cred ca a venit momentul sa ne ridicam deasupra intereselor de partid, indiferent care este partidul, si sa facem lucruri bune pentru tara. Eu o sa imi mentin aceasta idee, chiar daca sunt convins ca o parte dintre colegii mei de partid s-ar putea supara. Eu vorbesc de a intra intr-o normalitate si la un moment dat trebuie rupta pisica", a spus Catalin Flutur.

Liderul PDL sustine ca unul dintre avantajele regionalizarii il reprezinta reducerea birocratiei din institutiile publice.

"Reorganizarea administrativa, in formula actuala, s-a facut in anul 1968, iar in legea respectiva, dupa 20 de ani de Parlament in Romania, inca mai avem sintagme cu "Republica Socialista Romania". Regionalizarea dupa anumite modele este un lucru bun. De fapt, reorganizarea administrativa inseamna descentralizare pentru ca, din punctul meu de vedere, inseamna si o reducere clara a birocratiei din Romania. Intotdeauna populatia se plange de birocratie, de prea multi functionari, ca nu sunt serviti cum trebuie, ca nu e eficienta munca in orice fel de administratie, in institutiile deconcentrate, iar cand vine vorba sa facem ceva adevarat, se gasesc multi care cred ca daca sunt mai multe institutii, cu atat e mai bine. Avem 41 de Inspectorate Judetene de Politie, o sa avem 8, nu o sa avem 41 de inspectori sefi la Politie. Asta nu inseamna ca se desfiinteaza Politia din Botosani, sau nu o sa mai fie politisti in Botosani, o sa fie un singur conducator, indiferent unde va fi acesta", a precizat presedintele organizatiei judetene a PDL Botosani.

Flutur a spus ca o impartire administrativa, cu capitala la Iasi, nu va insemna ca Iasul va primi cei mai multi bani.

"Capitala regiunii bineinteles ca nu poate sa fie la Botosani, pentru ca Botosaniul nu a fost niciodata capitala Moldovei. Mi se pare normal sa fie la Iasi, care este capitala Moldovei. Daca vorbim de bani europeni, nu-i dirijeaza conducerea regiunii banii. Proiectul daca este eligibil, daca este finantabil, primeste bani", a spus Flutur.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
20

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
29

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
284

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...