Flutur il lamureste pe Portariuc cu privire la bugetul de la Locativa: "FALS! Nu stie sa citeasca bugetul. O mare gogomanie"

Flutur il lamureste pe Portariuc cu privire la bugetul de la Locativa: "FALS! Nu stie sa citeasca bugetul. O mare gogomanie"
Fostul primar Catalin Flutur a oferit raspuns la toate acuzatiile facute in ultima perioada de catre primarul Ovidiu Portariuc, acuzatii care s-au indreptat asupra sa si a societatii pe care o conduce.

Flutur a precizat ca nu este adevarat ca societatea Locativa a intarziat cu depunerea bugetului la Consiliul Local, acesta fiind depus pe data de 7 ianuarie.

"A spus ca nu putem discuta despre bugetele acestor societati pentru ca nu s-au depus la timp. Fals! Societatea Locativa a depus bugetul in termen. Noi am depus in termenul bugetului de stat si termenul este de 7 ianuarie. Imi pare rau ca, pentru a lovi direct in Locativa, nu intelege niste lucruri elementare", a declarat Flutur.

Democrat-liberalul a vorbit si despre locuintele ANL, despre care primarul a spus ca Locativa nu vrea sa le vanda si ca ar fi oameni interesati de acest lucru.

"Mai nou, am vazut o mare gogomanie si cred ca cineva trebuie sa-i spuna, sa se mai consulte. Nu vindem locuintele ANL, pentru ca ele fac parte din patrimoniul Locativa. FALS. Ori e minciuna, ori e prostie. Locuintele ANL fac parte din domeniul public al municipiului Botosani, noi numai le administram. Cine va cumpara o locuinta ANL, cu doua camere, in Bucovina, cu 31.000 de euro cu banii jos? Nici macar in rate. Hai sa vedem care este pretul pe piata acum. Cine se inghesuie asa tare sa cumpere cu 31.000 de euro? Daca ar fi o chirie mai consistenta, chirie care sa fie cat de cat comparata cu o rata la banca, atunci probabil ca vor fi interesati. Vreau sa-l informez pe domnul primar, asa, ca sa stie el, nu ca ar trebui sa stie, ca jumatate din cheltuielile de la Locativa se intorc inapoi la bugetul de stat, la bugetul asigurarilor sociale si la bugetul Consiliului Local. Am facut un calcul foarte clar", a precizat Catalin Flutur.

Flutur a oferit lamuriri și cu privire la cresterea indemnizatiilor Consiliului de Administratie de la Locativa, despre care a spus ca au fost majorate potrivit unui act normativ adoptat de Guvernul Ponta.

"Am vazut ca s-a vorbit de cresterea indemnizatiilor Consiliului de Administratie. Este adevarat. A.G.A. a decis si membrii C.A.  au decis sa primeasca o indemnizatie de 500 de lei pe luna, dar stiti de ce? In timpul Guvernului Boc, membrii C.A. nu aveau voie sa ia mai mult de 1 % din salariul managerului, pana cand s-a dat o Ordonanta de Urgenta a Guvernului Ponta, in care spune ca membrii Consiliului de Administratie pot sa incaseze pe luna pana la 10 salarii medii pe ramura. Deci s-a creat prin Hotarare de Guvern, Guvernul Ponta. A spus ca bugetul a crescut de la 200.000 la 400.000 pentru acest capitol. FALS! Inseamna ca nu stie sa citeasca un buget si nu spune nicio vorba despe salariile celorlalti manageri, de la celelalte societati unde a apucat el sa-i schimbe si sa-i puna pe ai lui", a spus presedintele PDL Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
65

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
151

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
140

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...