Flutur despre salariile profesorilor: “Sunt bani pe trimestrul doi, cel putin doua luni, fara niciun fel de problema”!

Flutur despre salariile profesorilor: “Sunt bani pe trimestrul doi, cel putin doua luni, fara niciun fel de problema”!
Primarul Catalin Flutur sustine ca salariile profesorilor vor putea fi asigurate in primele doua luni din trimestrul doi, fara niciun fel de probleme. Edilul sustine ca o rectificare bugetara se va putea face doar dupa incheiere primelor doua trimestre din an, iar in cazul in care se va ajunge in luna iunie si nu vor fi fonduri suficiente pentru plata drepturilor salariale, atunci vor putea fi aduse sume din trimestrul IV, asa cum s-a intamplat acum, cand s-au adus sume din trimestrul III, pentru plata salariilor de pe luna februarie.

“Sunt bani pe trimestrul doi, cel putin doua luni, fara niciun fel de problema, din cate stiu eu. Cred inca ca intre timp va aparea si acel act normativ, pentru ca tot s-a vorbit de un act normativ care o sa apara, dar nu depinde de noi. Totdeauna am dovedit prin inscrisuri ce demersuri am facut inca de la inceputul anului privind situatia salariilor profesorilor, cand am sesizat la votarea bugetului ca nu sunt toti banii. Am cerut o trimestrializare corespunzatoare, cel putin pentru primele trei trimestre din an, pentru ca important este ca anul scolar sa se încheie, avem bacalauareat, avem admitere", a declarat primarul Catalin Flutur.

Acesta a precizat ca profesorii nu vor fi platiti pentru perioada cat au protestat.

“Ni s-a spus incontinuu sa respectam legea, nu numai atunci cand se dau salarii, respectam legea pana la capat. E aceeasi lege care actioneaza pana la capat, vizavi de conflictul de munca, de zilele care vor fi platite pe luna martie. Acolo este tot lege. Vom respecta legea si intr-un caz si in altul. Eu cred ca asa este corect", a precizat edilul sef al municipiului.

Catalin Flutur sustine ca actiunile dascalilor din cele 12 zile de protest au avut si o influenta politica si a condamnat faptul ca la miting au fost adusi si copii.

“S-a vazut pe fata. S-au folosit copii la protest, iar legea nu permite acest lucru. Au fost pusi sa tina ceva in mana, si dupa atatea zile ii dureau mainile. Logic, orice prieten politic nu putea sa gaseasca decat un motiv de a se folosi de situatie. In rest, eu sunt multumit ca intr-un tarziu s-au reluat cursurile", a conchis primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modificări privind concediile medicale, lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical!

astăzi, 15:36
135

Medicii de familie pot acorda certificat de concediu medical pentru 7 zile calendaristice doar pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boală.După cele 7 zile, în cazul acestor af...

Pompierii din Botoșani, chemați în ajutor la Salcea! De la ce a pornit focul și care au fost pagubele

astăzi, 15:15
188

Incendiul s-a manifestat cu degajări foarte mari de fum, norul de fum fiind vizibil de la mare distanță.Având în vedere intensitatea fumului negru, populația a fost avertizată pri...

O asociație din Botoșani angajează, se cer studii medii, vechime și permis categoria B!

astăzi, 14:50
378

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante, la data de 13.05.2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ...