Florin Țurcanu s-a întâlnit cu președintele Consiliului Regional Cernăuți. Principalele discuții au vizat redeschiderea Vămii Racovăț!

Florin Țurcanu s-a întâlnit cu președintele Consiliului Regional Cernăuți. Principalele discuții au vizat redeschiderea Vămii Racovăț!
Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, s-a întâlnit marți cu omologul său din Ucraina, Mihail Găiniceru, președintele Consiliului regional Cernăuți.

Cei doi au discutat despre posibilitatea redeschiderii Punctului de trecere a frontierei de la Racovăț.

"Punctul de trecere a frontierei a fost închis în martie 2010 la solicitarea părții române. S-a spus că e închis temporar, dar cam durează. Din partea Ucrainei există serviciile care pot să înceapă să funcţioneze în orice perioadă convenită de ambele părţi. Nu poate fi mulţumită populaţia din ambele părţi de frontieră. Este un disconfort pentru toţi care ar vrea să treacă mai repede, mai aproape. Efectele nu sunt pozitive, în primul rând pentru populaţia care locuieşte pe lângă frontieră în ambele părţi", a spus Mihail Găiniceru.

La rândul său, Florin Țurcanu a spus că redeschiderea punctului de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina reprezintă o prioritate.

"Noi ca prim obiectiv avem redeschiderea Vămii Racovăț. Consiliul Județean are în implementare drumul care va fi asfaltat în primele șase luni din acest an, ca să putem asigura infrastructura necesară", a precizat președintele Consiliului Județean Botoșani.

La întâlnirea cu preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi şi consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko, au mai participat prefectul Costică Macaleţi şi subprefectul Sebastian Tocariu, primarul Ovidiu Portariuc, Dorin Romeo Floareș, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, col. Radu Anton, șeful ISU Botoșani, și oameni de afaceri.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În prag de Bac, universitățile asigură pregătire gratuită pentru elevi. Cursurile se țin online, hibrid sau fizic!

Joi, 9 Mai 2024
108

Universitatea Politehnică din București oferă cursuri de pregătire pentru examenele de Matematică și Fizică, adaptate la nivelul cerințelor din Bacalaureat, dar și cursuri de pregătire pentr...

Peste 160 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore!

Joi, 9 Mai 2024
60

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale în cadrul planului Blocada, acționând în sistem integrat împreună cu jandarmii și au...

Ziua Europei sărbătorită la Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona prin activități artistice și de cultură generală

Joi, 9 Mai 2024
133

România s-a alăturat în anul 2007 unei Uniuni de state europene, care împărtăşesc aceleaşi valori, având în centru respectul pentru demnitatea umană, democraţia, s...