Costel Lupașcu, despre desfiintarea CJAS și DSP: "Este o variantă de lucru, dar nu înseamnă că trebuie să stea în picioare"

Costel Lupașcu, despre desfiintarea CJAS și DSP: "Este o variantă de lucru, dar nu înseamnă că trebuie să stea în picioare"
La această dată nu există nicio decizie oficială în ceea ce privește soarta Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și a Direcțiilor de Sănătate Pubică, susține Costel Lupașcu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Varianta prezentată de președintele CJ Botoșani, dar și de parlamentari, privind desființarea acestor două instituții și crearea unor structuri regionale, este doar o variantă de lucru, însă nu există o decizie finală în acest sens.

"Încă de anul trecut se lucrează la Legea privind reforma în domeniul Sănătății. Există mai multe variante de lucru, dar nu există nimic oficial la această dată. Se lucrează la o reorganizare, o să fie o regionalizare, dar în momentul de față nu este stabilit un termen. Este o variantă de lucru, dar nu înseamnă că trebuie să stea în picioare. Din punctul meu de vedere, trebuie să existe o structură la nivel județean în ceea ce privește relația directă cu asiguratul", a spus Costel Lupascu, președintele CJAS Botoșani.

Florin Țurcanu, presedintele Consiliului Judetean Botosani, a anunțat că până la 31 martie CJAS și DSP vor fi desființate, urmând să fie înființată o Casă regională la Iași, iar activitatea DSP să fie preluată de un serviciu din cadrul Consiliului Județean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesor judecat pentru relații sexuale cu o elevă, băgat după gratii în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 10:03
25

Sentința finală a fost dată joi, 9 mari 2024, de Curtea de Apel Suceava, unde a fost nevoie de un complet de divergență pentru că primii doi judecători ai avut opinii separate. Unul a menținut...

PSD Botoșani are echipe de candidați la toate primăriile și consiile locale cu cea mai mare experiență și cea mai bună expertiză în administrație publică

astăzi, 09:41
55

Organizația PSD Botoșani a anunțat că este singura formațiune politică din județ care a depus liste complete de candidați pentru primari și consilieri locali la toate primăriile. &b...

Alianța Dreapta Unită Botoșani: Start în campanie și apel la respect și competiție de proiecte pentru Botoșani (Foto)

astăzi, 09:35
58

Candidații la funcțiile de primar, președinte al consiliului județean, consilier local și județean au fost la prima oră a zilei de 10 mai, alături de colegii lor, în locurile stabilite c...