Florin Ţurcanu s-a dezlănţuit: "Nu se poate așa ceva. E inadmisibil! Prefectul deja se bate cu statul de drept!"

Acuzații dure lansate de președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, la adresa prefectului Costică Macaleți.

Țurcanu susține că acțiunile pe care le întreprinde în această perioadă reprezentantul Guvernului în teritoriu sunt făcute în interesul PSD-ului.

Șeful CJ a făcut referire la suspendarea din funcție a primarului liberal de la Unțeni, Dumitru Timișag, despre care spune că a fost dispusă de prefectul Costică Macaleți după ce viceprimarul din localitate, Constantin Paladi, de la PNL, a devenit membru PSD.

"Prefectul trebuie să dea niște răspunsuri. Un reprezentant al Guvernului care are obligația de a respecta legislația o încalcă cu bună știință în favoarea PSD-ului. Și încep de la primarul comunei Unțeni. Acum două luni și jumătate domnul prefect Costică Macaleți a dispus un ordin pentru conflict de interese (n.red. sancțiune salarială), nu incompatibilitate. Vine acum și anulează ordinul pentru că a trecut domnul viceprimar PNL la PSD și îl suspendă pe primar cu condiția să rămână viceprimarul primar interimar. E o chestiune pe față și nu este corect. E ceva inadmisibil. Îl suspenzi pe primar dar prima dată îl treci pe viceprimar la PSD ca să îl lași pe ăla interimar", a declarat Florin Țurcanu.

Acesta îi cere prefectul să aplice legea în cazul tuturor aleșilor locali care au astfel de probleme cu legea, nu să o facă preferențial.

Florin Țurcanu a spus că va anunța și conducerea centrală a Alianței Creștin Liberale despre ceea ce se întâmplă la Botoșani.

"De ce nu îi suspendă pe toți care au hotărâri definitive? Condamnați deinitiv cu suspendare și îi lasă în funcție. Dacă dă cu aceeași măsură să dea la toată lumea. ACL va dezbate cu avocații lui și vom decide ca atare. Nu se poate așa ceva. E inadmisibil! Prefectul deja se bate cu statul de drept. Îl voi informa și pe domnul Predoiu, care este pe juridic la noi, să vedem ce decizie iau la București", a mai spus Țurcanu.

Șeful CJ, care este și co-președinte ACL la nivel local, va merge astăzi la Unțeni, unde deocamdată deține majoritatea, pentru a discuta și cu consilierii locali despre schimbarea viceprimarului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Aruncată ca o cârpă murdară”. Campioana din România intrată în Cartea Recordurilor cu o viață de film și suferințe enorme!

astăzi, 09:01

Povestea de viață trisă a sportivei Angelica Rozeanu Fosta mare sportivă s-a născut pe 15 octombrie 1921 (Bucureşti) și s-a stins din viață pe 2 februarie 2006 în Israel (Haifa). De-...

Ucigașul tăcut din fotbal. Boala cruntă care amenință foștii jucători: „Mai am de trăit între 2 și 6 ani”

astăzi, 08:18

Ian Alexander, fost jucător la Bristol Rovers, suferă de encefalopatie traumatică cronică, o afecțiune neurologică care este cauzată de multiple lovituri la cap. În vârstă de 61...

Oaia cu pielicele de la Botoșani, unicat în lume, preferata lui Ceaușescu!

astăzi, 07:49

România se află în topul european ca număr de ovine și caprine. Iar vârful de lance românesc în cercetare și dezvoltare de noi variații și rase în domeniul ov...