Florin Țurcanu, audiat la Judecătoria Botoșani!

Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, care este și președintele organizației județene a PNL, a fost audiat, miercuri, de magistrații Judecătoriei Botoșani, în dosarul în care este acuzat de fals intelectual.

Țurcanu este acuzat că le-ar fi exclus ilegal din partid pe Cristina Bahrin și Aurelia Aroșoaie.

Președintele Consiliului Județean a fost reprezentat la proces de un avocat din Baroul Cluj, iar în fața instanței și-a susținut nevinovăția, spunând că deciziile au fost luate în Biroul Politic și în Delegația Permanentă a partidului.

"Domnul Țurcanu își păstrează poziția procesuală, potrivit căreia situația de la Delegația Permanentă este cea reală, că actele de comunicare au fost întocmite de către secretariat și că până la urmă vorbim despre un proces democratic, firesc fiecărui partid, cu mici disfuncționalități. Martorii care vor fi audiați de către instanță vor confirma, în opinia noastră, aceste lucruri, că au avut loc proceduri democratice de excludere a unor membri de partid, fără a exista intenții de natură penală sau de contrafacere a realității", a delarat Mihai Neamțu, avocatul lui Florin Țurcanu.

Totodată, Țurcanu a cerut și audierea mai multor martori.

Florin Turcanu a fost trimis in judecata la inceputul anului 2011, fiind acuzat ca, in calitate de presedinte al PNL, a folosit acte false pentru a le da afara din partid pe Cristina Bahrin si Aurelia Arosoaie, care si-au pierdut functiile de vicepresedinte al Consiliului Judetean, respectiv consilier judetean.

Ancheta a fost efectuată de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie și inițial dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casaţie, însă, după ce Ţurcanu a renunţat la fotoliul de deputat, cazul a fost declinat în favoarea Judecătoriei Botoşani.



Țurcanu a spus că procesul său este unic în țară.

"Este o chestiune care nu s-a mai întâmplat în România. Nu există caz  în România să fie trimis în judecată președinte de partid, pentru că a făcut excluderi. Sunt care i-au exclus prin telefon și la mine ce trebuia să fac?", a precizat Țurcanu.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Drumarii se pregătesc pentru iarnă! (Foto)

astăzi, 11:45

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Botoșani a demarat acțiunea de semnalizare rutieră de iarnă și montarea plaselor parazăpezi. Drumarii au acționat, în ultimele ore, pe...

Cum pot circula botoșănenii cu trenul privat până la București. Cât va dura călătoria?

astăzi, 11:19

Aceste trenuri vor fi operate de o companie privată, Ferotrafic TFI, și vor circula pe rutele București –  Suceava și București – Iași, scrie Obiectiv de Suceava, care citează ...

Dăruind, vei dobândi! Apel mai puțin obișnuit în sprijinul deținuților din Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 10:39

Parohia ”Sf. Cuvioasa Parascheva", la solicitarea preotului de caritate Sergiu Brașoveanu, de la Capela Penitenciarului Botoșani, inițiază o colectă de articole vestimentare specifice ...