Flori comestibile mai putin cunoscute
Stiri BotosaniLuni, 18 Februarie 2013Actualitate16 vizualizăriIn comert este destul de greu sa le gasesti, dar se pot cultiva in propria gradina. Inainte de orice fiti atenti cand le culegeti, fiti convinsi suta la suta ca le cunoasteti si sunt bune de mancat. Nu mancati florile care au fost tratate cu pesticide si niciun caz pe cele de pe marginea drumului. De la cele mai multe se consuma petalele, deci indepartati staminele si pistilul.
Iata cateva flori comestibile mai putin cunoscute:
1. Limba mielului sau boranta rosie are un miros si o aroma asemanatoare castravetelui. Florile sale albastre se folosesc la salate sau pentru ornarea mancarii gatite.
2. Galbenelele (Calendula) pot fi folosite ca substitut pentru sofran. Petalele lor se folosesc la mancaruri gatite in special soteuri, colorand frumos totul in galben sau portocaliu. Nu se foloseste o cantitate mare de flori de galbenele pentru ca acestea au un gust amarui care nu place tuturor
3. Panseluta. Intreaga floare de la panseluta este consumabila, avand o aroma fina de menta. Florile sunt utilizate in special pentru ornarea prajiturilor.
4. Zorelele de asemenea se folosesc la mancaruri.
5. Craitele au o aroma de lamiae, desi nu miros ca acestea.
6. Trifoiul de camp este dulce la gust si bogat in minerale. Acesta poate fi consumat proaspat, dar si uscat.
7. Condurul doamnei sau caltunasul este ideal pentru salate.
8. Florile de dovleac sunt delicioase in mancarea de legume, dar sunt excelente si pane.
9. Florile de coriandru pot fi folosite în orice preparat culinar pentru un gust delicios şi exotic.
10. Musetelul este una dintre cele mai vechi plante aromatice folosite in bucatarie. Daca la inceput florile serveau doar la prepararea ceaiurilor, acum se pot folosi cu incredere in sosuri.
Din aceste flori puteti sa faceti si suc. In unele tari se amesteca florile strivite cu branza si se prajesc. Multe din florile plantelor aromatice folosite in bucatarie sunt la fel de bune in pregatirea diferitelor feluri de mancare. Astfel usturoiul, busuiocul, mararul mai ales uscat, arpagicul, chimenul dulce etc. au flori care fac atractiva mancarea si imbogatesc aroma preparatului.
Gustul si mirosul florilor-alimente difera de la un sezon la altul. Cel mai bine este sa le culegeti dimineata, pe racoare. Daca nu le utilizati imediat atunci taiati-le cu codite si tineti-le in apa. Le puteti pastra si in prosoape de hartie la congelator.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!
22
În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...
Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!
22
În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...
Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00
28
Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici