Firme care comercializează material de construcţii, amendate de Protecţia Consumatorului!

Firme care comercializează material de construcţii, amendate de Protecţia Consumatorului!
Mai multe firme care comercializează material de construcţii au fost amendate de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, care au efectuat un control la nivelul judeţului Botoşani, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 27.000 de lei.

Controlul a vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea materialelor de construcţii, produselor destinate construcţiilor şi obiectelor sanitare.

Dintre cei 31 de operatori economici verificaţi, la 17 dintre aceştia au fost depistate abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorului. 

În timpul controlului s-au oprit definitiv de la comercializare 1.470 kg de materiale construcții, respectiv vopsele, chituri și saci de ciment, întrucât erau expirate. Acestea au fost distruse pe loc.

Potrivit lui Mirel Rogalschi, comisar-șef adjunct al CJPC Botoșani, amenzile au fost date pentru produse cu termen de valabilitate depăşit, neindicarea în mod vizibil a preţurilor şi comercializarea produselor fără instrucţiuni de montaj şi utilizare, precum și pentru lipsă orar de activitate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
4

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
36

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
20

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...