Firma de la care Primăria Botoşani trebuie să recupereze garanţia pentru Bulevard, vizată de anchete penale!

Moartea unui cunoscut afacerist din Iasi a provocat un adevarat cataclism financiar in randul societatilor private si o gaura uriasa in bugetul public care a generat la randul sau un lant de anchete penale. Este vorba despre Compania Nova Construct, firma de constructii care pune acum mai multe probleme autoritatilor decat in perioada in care patronul Dionisie Simionescu era in viata. Acesta a decedat in luna februarie a anului 2009 si nu dupa mult timp firma lui de constructii a intrat in faliment. 

Dosarele penale in care este implicata aceasta firma sunt destul de numeroase, iar multe dintre afacerile ilegale nu au fost inca elucidate. 

In cursul anului trecut o alta institutie a statului a formulat in dosarul de faliment al Companiei Nova Construct SA, aflat pe rolul Tribunalului Iasi, mai multe cereri prin care a solicitat sa-i fie recunoscuta o creanta in valoare de 1 milion de euro. Incepand cu anul 2008, Compania Nova Construct a incasat in avans mai multe sume de bani pentru modernizarea retelei de apa si canalizare in orasul Negresti, judetul Vaslui. Firma a incasat banii, dar nu a mai realizat lucrarile care includeau si realizarea unei statii de epurare pentru oras. In urma acestui faliment statul s-a ales cu o paguba de peste 1 milion de euro. Dupa ce a incheiat contractul Nova Construct, a realizat circa 20 la suta din lucrari dupa care santierul s-a oprit.

"Eu nu eram primar in perioada respectiva, dar stiu ca lucrarile s-au oprit imediat dupa moartea patronului de la Nova Construct. De atunci nu s-a mai facut nimic. Ar fi necesara o reluare cat mai rapida a lucrarilor deoarece sistemul de alimentare cu apa si de canalizare al orasului este vechi. La canalizare tevile sunt din azbociment si se sparg aproape in fiecare zi", a declaratVasile Voicu, actualul primar al orasului Negresti.

Si Primaria municipiului Botosani a depus in urma cu doi ani o sesizare penala in legatura cu disparitia sumei de 421.000 lei dintr-un cont de garantie deschis la o banca comerciala de Compania Nova Construct. Acest cont de garantie fusese constituit de firma de constructii in momentul in care a semnat contractul pentru modernizarea bulevardului Mihai Eminescu din municipiul Botosani. Valoarea totala a contractului a fost de circa 7,4 milioane lei. O parte din lucrari au fost realizate. In urma cu circa doi ani Primaria Botosani si-a dat seama ca lucrarile sunt de proasta calitate si a incercat executarea garantiei, moment in care s-a constatat disparitia banilor. Dosarul se afla in cercetari la Tribunalul Iasi.

In tabelul creditorilor Companiei Nova Construct figureaza un numar de 167 de persoane fizice, societati comerciale, precum si institutii publice care au de recuperat bani.

Citeşte mai mult pe Bună Ziua Iaşi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...