Finaliştii concursului „Micii Pompieri”-FOTO

  Astăzi, 30 aprilie, începând cu ora 10.00, la Grădiniţa nr. 19 din municipiul Botoşani s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului pentru preşcolari “Micii Pompieri, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “ Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

  La start s-au aliniat 18 echipaje aparţinând Grădiniţelor nr. 6, 9, 15, 19, 22, 23 şi Girotondo Botoşani, nr. 3, 6 şi 9 din Dorohoi, nr. 4 şi 2 Săveni, Cătămărăşti Deal, Drăguşeni, Conceşti, Truşeşti, Drislea – Truşeşti şi Ionăşeni – Truşeşti.

Pe parcursul desfăşurării probei teoretice, copiii au demonstrat că stăpânesc noţiunile elementare din domeniul situaţiilor de urgenţă, rezolvând într-un timp scurt un chestionar tip grilă cu 10 întrebări despre prevenirea incendiilor.

La proba practică, concurenţii au realizat un desen/pictură cu teme din domeniul situaţiilor de urgenţă şi au prezentat lucrările în faţa juriului. Toţi copii au primit diplome de participare, medalii şi dulciuri.

Primul loc a fost ocupat de echipajul de la Grădiniţa nr. 15 Botoşani.

Premiul II a fost adjudecat de preşcolarii de la Grădiniţele nr. 22 din Botoşani şi nr. 9 din Dorohoi, iar premiul III a revenit echipajului Grădiniţei nr. 6 din Dorohoi.

Atât concurenţii, cât şi preşcolarii care frecventează grădiniţa gazdă, au avut prilejul să vizioneze una dintre autospecialele de intervenţie ale ISU Botoşani, care a fost amplasată în curtea instituţiei de învăţământ.

Pompierii au venit pentru a le ţine o lecţie despre cum să prevină sau să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de incendiu, cutremur sau inundaţie.

Totodată, micuţii au asistat la demonstraţii privind modul de funcţionare a echipamentului de descarcerare şi de stingere a incendiilor. I.S.U. Botoşani acordă o importanţă deosebită pregătirii elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, activitatea fiind apreciată ca una dintre cele mai eficiente forme prin care informaţiile ajung în familii.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...