FINAL CU SURPRIZE: Vlad Scurtu era proxenetul Alinei Horeanu!

FINAL CU SURPRIZE: Vlad Scurtu era proxenetul Alinei Horeanu!

ALINA HOREANU

Magistratii de la Tribunalul Iasi au finalizat in urma cu cateva zile motivarea sentintei penale prin care Alina Horeanu a primit 20 de ani de inchisoare, iar logodnicul sau, Vlad Scurtu, a fost condamnat la 23 ani de puscarie. In nu mai putin de 45 de pagini, magistratii argumenteaza decizia luata.

De asemnea, apare si un aspect extrem de interesant. Magistratii aduc argumente prin care se intelege ca Vlad Scurtu era de fapt pestele Alinei Horeanu. Era cel care trebuia sa incaseze banii atunci cand aceasta avea o relatie sexuala cu un barbat. Cei doi locuiau impreuna intr-o garsoniera inchiriata de Alina, insa Vlad nu era iubitul ei.

Relatia de dragoste dintre ei a inceput mult mai tarziu. Atunci cand l-au cunoscut pe Mancas, cei doi asasini nu erau iubiti. Din declaratiile martorilor si din atitudinea adoptata de Vlad Scurtu, se intelege ca de fapt acesta era proxenetul care se ocupa de plasarea Alinei in bratele clientului si de recuperarea banilor.

Alina il folosea mai mult ca persoana de protectie. Cu mult timp inainte de crima, Alina il prezenta pe Vlad ca fiind varul sau.

 

Se laudau la prieteni

Cand a vazut ca Mancas are bani, Vlad i-a propus Alinei sa intretina o relatie amoroasa cu el si sa-l stoarca de bani. Cei doi studenti asasini s-au si laudat cu noua "achizitie". Acestia i-au spus lui Alexandru Stan, un alt pasionat de tunning inculpat in acest dosar, ca Alina are un amant cu multi bani si ca incerca sa-l faca la buzunare.

 "In acelasi sens, prezinta relevanta si declaratia inculpatului Alexandru Stan, din care rezulta ca aflase de la cei doi inculpati ca aveau o relatie cu un tanar din Botosani, despre care cei doi se laudau ca este amantul Mihaelei Horeanu. In aceleasi imprejurari, inculpatul Alexandru Stan a aflat de la cei doi ca doreau sa-i ia banii acestui tanar", se precizeaza in sentinta.

Numai ca, in loc sa-i dea bani studentei, Mancas ii dadea cadouri, bomboane, flori. Acest lucru ii displacea lui Vlad Scurtu, iar acesta a decis ca pentru a-i lua banii, este mai bine sa-l omoare.

"In mintea inculpatului Scurtu a incoltit ideea de a-i aplica o corectie victimei si de a obtine un castig de pe urma disparitiei acestuia", mai sustin magistratii.

 

Au mintit in timpul procesului

Multa lume s-a intrebat de ce Vlad Scurtu a primit o pedeapsa mai mare decat Alina Horeanu, cea care i-a aplicat lovitura decisiva lui Daniel Mancas. In aceasta motivare judecatorii arata ca au fost dusi in eroare.

"In ceea ce priveste pozitia procesuala a inculpatilor, instanta retine ca pe tot parcursul procesului penal aceasta a fost fluctuanta, menita sa induca in eroare organele de ancheta si, ulterior, instanta de judecata", se arata in sentinta.

Prima declaratiea a Alinei Horeanu in acest caz a fost data pe 2 aprilie 2007, la aproape doua luni de la comiterea crimei si ascunderea cadavrului. Initial, aceasta a spus ca nu a avut nici o relatie cu Daniel Mancas, stiind doar ca este partener de afaceri cu Vlad Scurtu.

Ulterior, a recunoscut ca a avut o relatie amoroasa cu Mancas, un barbat de 31 ani, din Botosani. Acesta din urma era director de vanzari la firma Mapamond SRL Botosani.

 


Detalii despre relatii

In sentinta finalizata de judecatori in urma cu putin timp, se retine ca de fapt Alina Horeanu nu l-a cunoscut pe Mancas pe Internet, ci ca urmare a pasiunii pentru tunning-ul auto. Alina era studenta in anul III la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, iar Vlad Scurtu era student in anul I la Facultatea de Informatica.

Cei doi, impreuna cu Daniel Mancas, aveau o pasiune comuna: tunning-ul auto. Judecatorii sustin ca la sfarsitul lunii iulie 2006, Alina si Vlad l-au cunoscut pe Mancas ca urmare a unor intalniri prin care acesta din urma procura echipamente auto.

"Pe fondul acestor intalniri, intre Daniel Mancas si Alina Mihaela Horeanu s-a infiripat o legatura amoroasa. Inculpatul Vlad Irimia Scurtu i-a fost prezentat lui Mancas de catre inculpata Horeanu ca verisor, dar in luna septembrie 2006 inculpata a inceput o relatie de concubinaj si cu Vlad Scurtu, cu care pana atunci impartea numai chiria si garsoniera inchiriata de ea", mai sustin judecatorii.

(Buna ziua Iasi)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
157

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
366

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
509

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...