FESTIVALUL AMFITEATRU - Ultima ora si Ventrilocul! - VIDEO

FESTIVALUL AMFITEATRU - Ultima ora si Ventrilocul! - VIDEO

 OCTAVIAN COSTIN  

Festivalul Amfiteatru, care se desfasoara in aceste zile pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani, continua seria surprizelor, dupa ce, luni, Grupul Scolar de Industrie Usoara a scos la rampa un produs cultural de inalta tinuta si de un real profesionalism.

A treia zi a Festivalului Amfiteatru a inceput cu reprezentatia elevilor de la Grupul Scolar Petru Rares. Trupa, aflata sub indrumarea lui Ciprian Tabacaru, a prezentat spectacolul Ultima ora, dupa Mihail Sebastian. Fara a fi cea mai fericita alegere a piesei, Ultima ora a oferit, totusi, cateva surprize, in special prin jocul pe care Ionut Butincu l-a facut in rolul Bucsan, dar si Oxana Burca, in rolul Magda. Momente frumoase au realizat si cei doi Bodyguarzi, Dumitru Pintea si Ionut Tabuleac.

Marti au aparut si primele semne ca Festivalul Amfiteatru inseamna in primul rand competitie! Si cum cea mai inaltatoare forma a competitiei o reprezinta, fara doar si poate, calitatea actului cultural prezentat, actorii de la Colegiul National Mihai Eminescu au oferit publicului un spectacol complex, cu un mesaj bine conturat, un spectacol adresat atat adolescentilor, cat si parintilor, dar si tuturor adultilor care, la un moment dat, intra in contact cu ei insisi. Ventrilocul, in viata sau in teatru, ramane acelasi personaj de neinteles, dificil, care isi traieste zilnic propriile angoase.

Interpretari de exceptie, momente regizorale antologice, coregrafie impecabila.
Lenus Teodora Moraru si Gelu Rasca, sustinuti magistral de Victoria Bucun, au creat un spectacol de natura psihologica, derutant si tulburator in aceeasi masura: Ventrilocul, de L. Trembley.

Tema ventrilocului, a persoanei care vorbeste fara a misca buzele, creand impresia ca vorbeste din stomac, acopera intregul spatiu al spectacolului, trecand rapid de la o stare la alta, de la un inteles la altul. In fapt, personajul este posibil in fiecare dintre noi, ne recunoastem tacit. El, ventrilocul, isi traieste propriile iluzii si crede in acele iluzii.

Spectacolul a fost impletit pe jocul a doua personaje, Doctor Limestone (Octavian Costin) si Gaby (Catalina Lavric) la care se adauga cel de-al treilea personaj, Papusile si jucariile, un personaj colectiv, stralucitor, pe fondul caruia s-a derulat intreaga poveste. Impresionant si rolul Adei Lupu (Hortense).

Colegiul National Mihai Eminescu a reusit un spectacol care a mizat foarte mult pe public, pe capacitatea de intelegere. Pentru ca, plin de capcane, de suisuri si coborasuri in spatiu si timp, spectatorul se poate nauci, pierde, alunga pe sine din zona de joc.

Astazi la Festivalul Amfiteatru:
Ora 16.00 – PAPARAZZI, de Matei Visniec, LICEUL PEDAGOGIC NICOLAE IORGA
Ora 19.00 – BINE, MAMA, DA ASTIA POVESTESC IN ACTU DOI CE SE-NTAMPLA IN ACTU INTAI, de M. Visniec, COLEGIUL TEHNIC GHEORGHE ASACHI
Ora 20.00 – workshop


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
79

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...