Festival de interpretare pianistică la Botosani in perioada 6-7 decembrie!

Festival de interpretare pianistică la Botosani in perioada 6-7 decembrie!
Liceul de Artă Stefan Luchian din Botosani aduce la cunostinta iubitorilor de muzică faptul că, în zilele de 6  si 7 decembrie 2013, în sala G. Holca, va avea loc cea de a  sasea editie a Festivalului de interpretare pianistică.      

Manifestarea face parte din Proiectul Virtuozitate  si talent pe meleaguri enesciene, care mai cuprinde Concursul de tehnică pianistică (28- 29.02.2014)  si Festivalul de Muzică Barocă (06-07.06.2014).      

Regulamentul festivalului presupune interpretarea a două piese de factură diferită, din creatia românească  si universală  clasică, romantică sau modernă.        

Editia din acest an se va desfăsura pe două sectiuni: una pentru elevii  scolilor  si liceelor de muzică  si una pentru prescolari  si elevi din  scoli  si licee de cultură generală sau   scoli populare de artă, din Botosani  si din judetele  Moldovei, partenere în cadrul  Proiectului.        

Festivalul vine în întâmpinarea nevoii de manifestare publică a copiilor talentati  si are drept obiectiv încurajarea pasiunii lor pentru studiul pianului, fie că îsi doresc să urmeze o carieră în muzică, fie ca modalitate de a-si completa educatia  si de a-si dezvolta simtul artistic, de a  sti să pretuiască  si să cultive adevăratele valori.  

Organizatorii îsi manifestă convingerea că, asemenea editiilor precedente  si aceasta se va bucura de o participare numeroasă  si de un public doritor de a-i asculta  si a-i sustine pe tinerii artisti.  

Prof. Zoretta Dârzu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
287

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
336

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
276

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...