Fermier cu tractor Lamborghini!

Un bolid marca Lamborghini poate fi văzut aproape zilnic în jurul Braşovului. Nu este vorba despre maşina vreunui potentat, ci despre tractorul unui agricultor de la Bod. Acesta face treaba mai multor utilaje fabricate pe vremuri în Braşov. Deşi plata ratelor îl usucă, fermierul spune că achiziţia tractorului italian nu a fost un lux, ci o necesitate pentru a rezista pe piaţă.

Fermierul spune că nu şi-a cumpărat bolidul din snobism, de vreme ce ani buni a lucrat cu tractoare fabricate chiar la Braşov.

Pe vremea când ara cu tractoare marca UTB, Sorin Năstase lucra câteva zeci de hectare de pământ. Acum cultivă sfeclă de zahăr şi cereale pe aproape o mie de hectare, iar în spatele tractorului agaţă pluguri şi discuri din cele mai mari, pentru a face lucrările contratimp. Utilajul de peste 200 de cai putere şi aproape 80.000 de euro îi era strict necesar. Şi asta pentru că tractoarele româneşti nu mai făceau faţă.

În funcţie de tipul de lucrare, tractorul consumă între 10 şi 20 de litri la hectar, adică jumătate faţă de un tractor românesc. În plus, utilajul are scaun hidraulic pentru şofer şi toate dotările unei limuzine a câmpului agricol.

Deşi e conştient că nu mulţi agricultori ar risca sa se indatoreze la bănci pentru un astfel de utilaj, fermierul de la Bod crede că acesta este viitorul. Proprietarul tractorului are însă o mare problemă: plata ratelor este tot mai dificlă, în condiţiile unei pieţe nesigure şi din cauza eliminării subvenţiilor.

 

Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...