Fenomen îngrijorător la Botoșani: Fetițele cu păpuși vii!

Fenomen îngrijorător la Botoșani: Fetițele cu păpuși vii!
Tot mai multe minore din județul Botoșani trec de la joaca cu păpușile la schimbat scutece. Aproape că nu mai este săptămână în care să nu se prezinte la Maternitate Botoșani  tinere sub 18 ani care dau naștere unui copil.

Ultima care a ajuns la spital este o tânără de 15 ani, din comuna Călărași, care la scurt timp după ce s-a internat a născut.

Cadrele medicale spun că acest fenomen ţine în principal de educaţia familială și şcolară.

Multe adolescente își încep viața sexuală devreme și în lipsa unei consilieri apar și sarcinile nedorite, în multe cazuri tații dând bir cu fugiții.

Statisticile arată că, de la începutul acestui an, 80 de mame minore s-au prezentat la Maternitate cu sarcini, iar 10 dintre acestea aveau vârsta sub 16 ani.

Anul trecut, la nivelul județului Botoșani, peste 200 de minore au devenit mame, iar jumătate dintre acestea au avut vârste sub 17 ani.
 
De fiecare dată când apare un astfel de caz, se anunță și Direcția Generală pentru Protecția Copilului, dar și Poliția.

Numărul mare de mame minore a determinat ca la Maternitate să se propună şi înfiinţarea unei secţii de pediatrie pentru mame.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
42

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
95

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
33

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...