FENECHIU, 5 ani de INCHISOARE cu executare!

Relu Fenechiu, condamnat DEFINITIV la inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi pentru 3 ani de la executarea pedepsei principale! Sentinta a fost citita, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fenechiu va sta 5 ani dupa gratii, la fel ca si fratele sau, Lucian Fenechiu, care a fost condamnat la executarea unei pedepse tot de 5 ani de inchisoare cu executare.

Decizia este definitiva si irevocabila. 

Deputatul Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca "TRANSFORMATORUL", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Fratele deputatului, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la SC Euro Plus SRL Iaşi şi acţionar al SC Fene Grup SA, au fost acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată şi pe foştii directori generali ai SISEE Moldova Ioan Turbatu şi Ion Mărghidan şi pe fostul director comercial Petru Andronache, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...

Procesiune și recital de pricense la una dintre cele mai căutate mănăstiri din Botoșani!

astăzi, 10:44

Luni, 23 septembrie, Mănăstirea Gorovei își serbează hramul Icoanei Făcătoare de Minuni a Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea începe de duminică, 22 septembrie, la o...