Basescu: Imi asum ca nu am inteles un articol din codul de procedura penala

Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa astazi, la ora 14.30, la Palatul Cotroceni. Acesta a facut declaratii de presa cu privire la intrarea in vigoare a noilor coduri.

Principalele declaratii ale presedintelui:

"Imi asum promulgarea codului de procedura penala. De asemenea, imi asum faptul ca nu am inteles articolul 140, dar acest lucru nu inseamna ca nu trebuie corectat" .

"Chiar daca am gresit, codul de procedura penala trebuie corectat"

"Asa cum pe data de 15 noiembrie, seara, s-a putut adopta o ordonanta de urgenta care sa reglementeze conflictele din ASF, OUG care a fost adoptat de Ponta a doua zi, asa se poate adopta si o ordonanta care sa rectifice codul de procedura penala".

"Vreau sa atentionez asupra unor elemente: statul ramane fara mijloace de a identifica si prevenim acte de genul: abuz in serviciu, trafic de influenta si de persoane, criminalitate transfrontaliera, comercializare sau trafic de droguri. Toate se urmaresc prin mijloace tehnice, ori din acest punct de vedere, art. 140 ia organelor statului capacitatea de a prinde retele sau oameni implicati in astfel de ilegalitati. repet, imi asum ca nu am inteles in 2010 continutul art. 140, dar asta nu-l scuteste pe Ponta, care a primit toate semnalele ca trebuiesc aduse modificari Codului de procedura penala".

"O spun cu toata responsabilitatea: daca premierul nu-si asuma emiterea unei OUG care sa corecteze neajunsurile art. 140 este emblema coruptiei. Are destule altele care l-au situat deja in sfera omului corupt. In cazul in care nu face urgent modificarile la 140 el devine scutul oamenilor corupti si primul responsabil ca n-a actionat cand putea sa o faca".

"Tot timpul a fost aceasta discutie si mereu s-a discutat ca se va interveni legislativ, prin OUG. Am ajuns in ultima zi, iar premierul nu gaseste decat sa spuna ca e din 2010. Da, s-a facut o eroare. Ii cer public sa corecteze aceasta eroare".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...

Procesiune și recital de pricense la una dintre cele mai căutate mănăstiri din Botoșani!

astăzi, 10:44

Luni, 23 septembrie, Mănăstirea Gorovei își serbează hramul Icoanei Făcătoare de Minuni a Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea începe de duminică, 22 septembrie, la o...