Faza nationala a concursului Comunica si protejeaza mediul, organizata la Botosani

Municipalitatea botoşăneană va găzdui duminică faza naţională a concursului Comunică şi protejează mediul, organizat la iniţiativa Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în perioada 12-17 mai 2009.

 Concursul este destinat copiilor cu vârste de până la 10 ani, respectiv cei din clasele I-IV, şi va consta într-un test grilă online care va cuprinde întrebări de cultură generală referitoare la domeniul comunicaţiilor şi al tehnologiei informaţiilor, dar şi de protejare a mediului.

Competiţia destinată elevilor de la ciclul primar este structurată pe două faze: faza locală şi faza naţională. Faza naţională se va desfăşura pe data de 17 mai, între orele 11.30 şi 12.00, pe pietonalul Unirii, unde vor fi amplasate un cort, un ecran mare şi o linie hotspot care să permită desfăşurarea concursului în sistem online.

Premiile concursului sunt consistente, fiind oferite de sponsorul competiţiei şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, şi au valori cuprinse între 2000 şi 5000 de lei.

De asemenea, se vor acorda premii de consolare în valoare de 2000 de lei. Până acum circa 30 de elevi botoşăneni s-au arătat interesaţi de concursul lansat de Ministerul Comunciaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Aceştia au participat pe data de 14 mai la faza locală, urmând ca în cursul zilei de 15 mai să fie desemnaţi cei cinci câştigători din judeţul Botoşani. Duminică, la faza naţională sunt aşteptaţi la Botoşani peste 70 de elevi, fiind desemnaţi câte cinci câştigători din fiecare judeţ.

Detalii despre acest concurs se găsesc şi pe http://www.concurscomed.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
66

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
172

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
40

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...