Farmacia din casa: Zeama de tarate

Zeama de tarate poate avea o multime de utilizari cu bune rezultate in viata noastra de zi cu zi, atat ca produs de ingrijire a pielii, cat si pentru tratarea unui numar de actiuni.

Cum se prepara zeama de tarate

Peste sase linguri de tarate se toarna un litru de apa, de preferinta apa de izvor, se gaseste in magazine, se agita bine si se lasa peste noapte (opt ore). Este recomandat sa se foloseasca lingura de lemn si vas de sticla sau lut. Exclus metalul si plasticul. Dimineata se filtreaza lichidul.

 Zeama de tarate incalzita si amestecata cu o lingurita de miere de albine se foloseste la tratarea durerilor de gat, a laringitelor si tusei.

Pentru un litru de zeama de tarate care se be ape parcursul unei zile se folosesc opt linguri de tarate peste care se toarna un litru si jumatate de apa.

Zeama de tarate astfel preparata, bauta pe parcursul unei zile, dezintoxica si purifica organismul, curata si catifeleaza pielea, ajuta persoanelor care au probleme cu digestia.

O fosta eleva de a mea, la varsta pubertatii, avea pe fata niste pete mari, de un rosu aprins, care zemuiau tot timpul. Exema!, i s-a spus la examenul medical. A fost la medic, a incercat mai multe tratamente dar fara nici un rezultat. Stiind ca ma pasioneaza si studiez medicina naturista a venit la mine si mi-a cerut ajutorul.

 Am invatat-o cum sa-si prepare zeama de tarate si cum s-o foloseasca. I-am recomandat sa-si tamponeze locurile bolnave de cateva ori pe zi cu zeama de tarate. Seara, inainte de culcare, i-am spus sa se spele pe fata cu un ceai din flori de galbenele, mai concentrate, in care sa stoarca putina zeama de lamiae. Acelasi lucru trebuia sa faca si dimineata dar fara sa mai puna zeama de lamiae pentru ca porii sa poata asimila zeama de lamaie.

Dupa trei saptamani, fata copilei era complet vindecata, fara semne.

Concomitent cu acest tratament naturist extern, zilnic a baut si cate un litru de zeama de tarate.

Daca peste o lingura de tarate se toarna putina apa fiarta, se poate obtine o cataplasma, care pusa pe un furuncul, il inmoaie, ajuta la eliminarea puroiului si calmeaza durerile. Se recomanda ca locul sa fie sters cat de des posibil cu zeama de tarate. Vindecarea va fi rapida si nu raman semne.

Borsul - lichidul care cu care acrim ciorba - se prepara din tarate de grau. E recomandat ca persoanele bolnave de plamani sa bea macar doua, trei cani de bors proaspat, putin incalzit, indulcit cu miere miere de albine.

De altfel, oricine poate bea o cana de bors pe zi - de preferinta din cel preparat in casa - deoarece borsul contine foarte multa vitamina C.

Dati copiilor macar o cescuta de bors proaspat pe zi!

Retineti!

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate ca in cazul unui tratament medicamentos de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Credinta ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% din procesul de vindecare.

Silvia Holotiuc

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Artiști ai Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă și actori ai Teatrului „Mihai Eminescu”, într-un spectacol dedicat Zilei Unirii Principatelor!

Monday, 20 January 2025

Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă, în parteneriat cu Teatrul „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani, invită botoșănenii la sărbătoare...

BLOCADA la Botoșani: Zeci de premise de conducere și certificate de înmatriculare reținute de polițiști în weekendul care a trecut

Monday, 20 January 2025

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au organizat 19 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA. Activitățile desfășurate au avut drept scop asigu...

Proiecție unică la Cinema „Unirea” Botoșani: „Contele de Monte Cristo”, recomandarea săptămânii!

Monday, 20 January 2025

Bugetul impresionant de peste 40 de milioane de euro al filmului Contele de Monte Cristo a transformat povestea clasică a lui Edmond Dantès într-o experiență vizuală captivantă și p...