Fără șoferi analfabeți. Un proiect de lege interzice obținerea permisului auto pentru cei care nu au măcar patru clase

Fără șoferi analfabeți. Un proiect de lege interzice obținerea permisului auto pentru cei care nu au măcar patru clase
Românii care nu ştiu să scrie şi să citească ar trebui să-şi ia gândul de la permisul de conducere. O spun mai mulţi parlamentari social-democraţi care au iniţiat o propunere legislativă în acest sens.

Proiectul vine după ce, în urmă cu câteva luni, senatorii au respins noul Cod Rutier care sancţiona drastic neregulile comise pe şosea.

Un şofer din judeţul Argeş a devenit celebru când le-a arătat poliţiştilor că, deşi are permis de conducere care-i atestă profesionalismul, nu ştie să lege două litere. Este unul din cei peste 3.000 de şoferi depistaţi, în Piteşti, în 2008, de procurorii anticorupţie că au obţinut fraudulor carnetul de conducere.

În prezent, nimeni nu-i întreabă pe cei care vor să şofeze despre nivelul studiilor lor. Unul dintre iniţiatorii legii e convins că deputaţii şi senatorii îi vor vota legea.

"Îmi pare rău că trebuie să spun un lucru. La înțelegere cu cei care examinează, alții apasă tastele la calculator pentru ei. Un om normal nu poate să accepte așa ceva pentru că, dacă accepți, poate fi în pericol viața ta, a copiilor tăi", spune deputatul PSD Ioan Munteanu.

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății plasează România printre țările europene cu un număr mare de decese cauzate de accidentele care au loc pe drumurile publice: 11,1 la suta de mii de locuitori, procent care plasează România înainte de Ungaria și Bulgaria, scrie yahoo.com.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
471

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
641

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
752

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...