Fără samsari ca la piață: Botoșaniul se pregătește de Târgul de weekend “Produs din BOTOȘANI”, ediția 2021

Fără samsari ca la piață: Botoșaniul se pregătește de Târgul de weekend “Produs din BOTOȘANI”, ediția 2021

Finele acestei săptămâni, dar și cele de săptămânile viitoare, vor fi deosebit de încărcat pentru agricultorii și producătorii de la Botoșani.

Acest lucru după ce  Direcția Agricolă Județeană Botoșani, împreună cu Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Botoșani au anunțat că vor organiza în weekend-urile 18-19 septembrie, 25-26 septembrie,  02-03 octombrie și 09-10 octombrie 2021, un “ Târg de week-end Produs din BOTOȘANI – ediția 2021“.

Toată manifestarea se va desfășura în fața Palatului Administrativ, din Piața Revoluției nr. 1-3, din municipiul Botoșani, și, după cum au explicat reprezentanții DAJ Botoșani, este o încercare de a crea o legătură directă între producătorii și consumatorii din județul Botoșani, dar și pentru o mai bună promovare a produselor agroalimentare locale.

“Acțiunea se dorește a fi un semnal adresat atât producătorilor locali, cât și consumatorilor, prin care DAJ BOTOȘANI asigură toată disponibilitatea, în vederea încurajării consumului de produse locale. Botoșănenii vor avea astfel din nou posibilitatea să achiziționeze legume și fructe proaspete de sezon, dar și produse tradiționale atestate din Botoșani, direct de la producătorii locali. Evenimentele se vor încheia în data de 10 octombrie 2021. Ziua de 10 octombrie a fost instituită ca Ziua națională a produselor agroalimentare românești, prin  Legea nr.168/2017. Având în vedere prevederile acestei legi potrivit cărora autoritățile publice centrale și locale pot organiza diferite manifestări și programe consacrate produselor agroalimentare romanești”, a mai adăugat directorul DAJ Botoșani, Cristian Delibaș.

 

Spune-ne opinia ta