Fara ghirlande cu becuri colorate iarna acesta!

Fara ghirlande cu becuri colorate iarna acesta!

FLORIN GHIORGHITA

Anul acesta, municipalitatea botosaneana s-a gandit sa schimbe vechile ghirlande cu becuri colorate cu niste plase cu led, care se pare ca sunt si mai spectaculoase si consuma si mai putina energie electrica decat vechile decoratiuni de iarna.

"Acele ghirlande cu becuri colorate, imprastiate in tot orasul, se ardeau foarte multe becuri de la an la an, schimbam 15 mii de becuri in fiecare an. Aveam probleme foarte mari cu ele, cu doua luni inainte de fi montate, oamenii trebuiau sa schimbe becurile. Sunt si foarte mari consumatoare de energie, intrucat sunt cu becuri de 12 wati. Am luat decizia sa scoatem ghirlandele respective", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

Odata cu montarea noilor decoratiuni de iarna, edilii municipiului Botosani au decis ca doar zona centrala sa fie luminata, intrucat nu este nici posibilitate tehnica, nici financiara.

"Ghirlandele vor fi inlocuite cu plase cu led, si mai frumose si mai spectaculoase, consuma mai putina energie, nici nu trebuie atat de multa intretinere, nici cheltuieli de montaj. Pentru vechile ghirlande, spre exemplu, cheltuielile de montaj ajungeau undeva la un miliard jumatate lei vechi", a adaugat viceprimarul Ghiorghita.

Pentru achizitionarea acestor plase cu led, municipalitatea va aloca o suma intre doua sau trei miliarde lei vechi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
11

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
29

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
139

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...