Falsii revolutionari ies la suprafață: Un copil de doar 5 ani a fost "luptator" la Revolutie

Falsii revolutionari ies la suprafață: Un copil de doar 5 ani a fost "luptator" la Revolutie
O persoană care avea doar cinci la Revolutie are certificat de revolutionar. Este doar una din neregulile descoperite de Corpul de control al prim-ministrului, care a facut un control in perioada 2012 - 2016 la Secretariatul de Stat pentru revolutionari.

S-au gasit si dosare eronate. De exemplu, la unele nu coincidea codul numeric personal al unora dintre beneficiarii unui certificat de luptator.

Intr-un alt caz, anunta Corpul de control al prim-ministrului, s-a descoperit schimbarea calitatii de luptator ranit in erou-martir in cazul unei persoane decedate dupa 15 ani de la Revolutia din decembrie 1989. Cauzele decesului nu au avut de-a face cu Revolutia, scrie Ziare.com.

In alte trei dosare exista indicii ca scrisul ar fi fost falsificat.

Raportul arata ca in perioada 2010-2012, au fost acordate peste 777 de milioane de lei pentru urmatoarele categorii de revolutionari: "luptator retinut", "luptator remarcat" si "urmasi". In aceeasi perioada a fost alocata pentru programe de asistenta sociala (orteze, proteze si carucioare, tabere scolare pentru copiii revolutionarilor, materiale sanitare, bilete CFR etc), suma totala de aproape 2 milioane de lei.

Mai mult, in perioada 2013 - 2014, Secretariatul de Stat pentru Revolutionari a distribuit in plus cu peste 15.000 de cartele pentru metrou.

Premierul Dacian Ciolos l-a demis miercuri din functie pe Adrian Sanda, secretarul de stat al Secretariatului de Stat pentru Revolutionari, care a fost ridicat de procurori intr-un dosar ce vizeaza acordarea ilegala de titluri de revolutionari.

CITESTEI aici Raportul integral al Corpului de Control

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
6

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
37

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
49

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...