Facturile la mobil, cu 30% mai ieftine

Facturile la mobil, cu 30% mai ieftine
Marii operatori vor fi nevoiti sa reduca tarifele la convorbirile in alte retele, fapt care va determina dezvoltarea firmelor mici. In urmatorii trei ani, facturile de telefonie mobila vor scadea cu aproximativ 25-30 la suta fata de cele actuale.

Cel putin asa a declarat pentru EVZ, presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), Liviu Nistoran, care a explicat ca, obligandu-i pe operatorii existenti in acest moment pe piata sa reduca tarifele la convorbirile in alte retele, incurajeaza aparitia unui numar mai mare de operatori in Romania.

Impunerea unor tarife arbitrare de operatorii de telefonie mobila catre ceilalti operatori, la care ajung apelurile utilizatorilor, nu face altceva decat sa creeze un lant concurential ce blocheaza practic posibilitatea dezvoltarii unora dintre ei“, a precizat presedintele ANC, motivand ca, in prezent, doar doua dintre companiile de telefonie mobila, respectiv Orange si Vodafone, domina piata.

Pana in prezent, cele doua companii au redus tarifele de interconectare intre retele de la 6,4 la 5,03 eurocenti pe minut. De la 1 februarie, tarifele vor scadea si la ceilalti operatori de telefonie mobila.

Astfel, Cosmote si Zapp vor reduce tarifele de la 8,2 la 6,4 eurocenti, iar RDS, de la 7,43 la 7,21 eurocenti. O alta masura ce urmeaza sa fie implementata de reprezentantii ANC se refera la introducerea unor directive clare prin care operatorii de telefonie sa decodeze telefonul utilizatorului imediat dupa expirarea contractului.

Clientul isi face un abonament pe o perioada determinata si este firesc ca, la expirarea contractului, sa utilizeze telefonul si in alta retea. Fara aceasta masura nu am putea realiza practic portabilitatea“, a adaugat Nistoran, explicand ca, oricum, utilizatorul isi plateste telefonul in perioada abonamentului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:00

astăzi, 11:31
1

Cei de la FC Hermannstadt primesc în această după amiază vizita echipei botoșănene în etapa cu numărul 2 a play-out-ul.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Cele d...

Întâlnire de suflet cu prilejul aniversării Angelicăi Paveliuc Olariu, președinte de onoare a SOFR Iași

astăzi, 11:28
9

Cu ocazia aniversării a 85 de ani, Angela Olariu, din județul Botoșani, președinte de onoare al Societății Ortodoxe a Femeilor Române, a ales să sărbătorească în mijlocul comunit...

Furnizarea apei se va relua în Dorohoi astăzi, începând cu ora 10:00

astăzi, 08:37
63

Reprezentanții societății de apă Nova Apaserv fac precizarea că, din cauza complexității lucrării de remediere a avariei din zona Cervicești Deal de pe conducta de transport a apei tratate DN...