Facturile la mobil, cu 30% mai ieftine

Facturile la mobil, cu 30% mai ieftine
Marii operatori vor fi nevoiti sa reduca tarifele la convorbirile in alte retele, fapt care va determina dezvoltarea firmelor mici. In urmatorii trei ani, facturile de telefonie mobila vor scadea cu aproximativ 25-30 la suta fata de cele actuale.

Cel putin asa a declarat pentru EVZ, presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), Liviu Nistoran, care a explicat ca, obligandu-i pe operatorii existenti in acest moment pe piata sa reduca tarifele la convorbirile in alte retele, incurajeaza aparitia unui numar mai mare de operatori in Romania.

Impunerea unor tarife arbitrare de operatorii de telefonie mobila catre ceilalti operatori, la care ajung apelurile utilizatorilor, nu face altceva decat sa creeze un lant concurential ce blocheaza practic posibilitatea dezvoltarii unora dintre ei“, a precizat presedintele ANC, motivand ca, in prezent, doar doua dintre companiile de telefonie mobila, respectiv Orange si Vodafone, domina piata.

Pana in prezent, cele doua companii au redus tarifele de interconectare intre retele de la 6,4 la 5,03 eurocenti pe minut. De la 1 februarie, tarifele vor scadea si la ceilalti operatori de telefonie mobila.

Astfel, Cosmote si Zapp vor reduce tarifele de la 8,2 la 6,4 eurocenti, iar RDS, de la 7,43 la 7,21 eurocenti. O alta masura ce urmeaza sa fie implementata de reprezentantii ANC se refera la introducerea unor directive clare prin care operatorii de telefonie sa decodeze telefonul utilizatorului imediat dupa expirarea contractului.

Clientul isi face un abonament pe o perioada determinata si este firesc ca, la expirarea contractului, sa utilizeze telefonul si in alta retea. Fara aceasta masura nu am putea realiza practic portabilitatea“, a adaugat Nistoran, explicand ca, oricum, utilizatorul isi plateste telefonul in perioada abonamentului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
46

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
88

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
161

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...