Faci gratar unde ai chef? Risti o amenda de pana la 50.000 de lei

Faci gratar unde ai chef? Risti o amenda de pana la 50.000 de lei
Cei care vor face gratare in afara locurilor special amenajate vor fi sanctionati cu amenzi intre 100 lei si 50.000 lei.

Marti, senatorii din Comisia pentru administratie publica au aprobat propunerea legislativa prin care este reglementata activitatea de picnic, desfasurata pe domeniul public sau privat al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale, anunta Adevarul, citand Agerpres.

Propunerea de lege a fost votata de cinci senatori, doi au fost impotriva, iar doi s-au abtinut. Senatul este prima Camera sesizata.

Propunerea legislativa initiata de deputatul PDL, Sulfina Barbu, impune amenajarea unor zone speciale in care se va organiza picnicul si in care va fi permisa aprinderea focului. De asemenea, aceste zone vor apartine domeniului public sau privat al statului si vor fi dotate cu utilitati.

Prin aceasta schimbare se doreste prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de "practicarea inadecvata a activitatilor de picnic".

Amenzile cuprinse intre 100 si 50.000 de lei vor fi date de reprezentantii Garzii Nationale de Mediu, autoritatile administratiei publice locale si de personalul imputernicit al Ministerului Administratiei si Internelor, scrie ziare.com.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Te plimbi prin parc? Atenție la păsările ocrotite de lege. Ce facem cu un ciuf de pădure căzut din cuib! (Foto, Video)

astăzi, 11:26
39

În perioada primăverii, când puii de ciuf încep primele lecții de zbor, se întâmplă des ca aceștia să cadă pe pământ.Uneori se rănesc, astfel că este n...

Programul complet pentru Zilele Municipiului Botoșani, când urcă pe scenă Carla`s Dreams și Ștefan Bănică!

astăzi, 11:18
152

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe 9 mai, începând cu ora 18:00. Botoșănenii și nu doar se pot bucura de street food, parc de distracții și muzică în aer lib...

Au început pregătirile pentru a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Botoșani!

astăzi, 10:52
79

În perioada 10 – 12 mai, pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani are loc cea de-a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este organizat de Centrul Jude...