EXPLOZIE în Parcul Tineretului: Un mort, doi poliţişti răniţi şi zeci de persoane afectate! FOTO

Un întreg cartier din municipiul Botoşani a fost zguduit, sâmbătă după-amiază, de o explozie ce s-a produs într-un apartament situat la parterul unui bloc din Parcul Tineretului. Bilanţul: un mort, doi poliţişti răniţi, cinci locatari dintr-un bloc, printre care şi un copil, transportaţi la spital, şi mai multe apartamentre distruse.

Alarma s-a dat cu puţin înainte de ora 18.00. Stelică Zahariuc, în vârstă de 46 de ani, a sunat la 112 şi a ameninţat că se va stropi cu benzină şi îşi va da foc. Bărbatul a indicat o adresă greşită, spunând că locuieşte într-o garsonieră din Zona Industrială a municipiului. Mai multe echipaje de poliţie, ambulanţă şi pompieri au pornit către adresa indicată, dar în scurt timp echipajele de intervenţie au fost dirijate către Parcul Tineretului, după ce dispecerul şi-a dat seama, verificând în baza de date, că o soră a bărbatului a sunat şi vineri seara la 112, şi a spus că fratele său a ameninţat că se sinucide. Vineri seara, la uşa acestuia au ajuns oamenii legii şi în urma discuţiei purtate cu acesta individul s-a calmat.

Sâmbătă, însă, gândurile negre i-au revenit. Primii care au ajuns la locuinţa botoşăneanului, după ce chiar individul a sunat la 112, au fost un poliţist local şi un poliţist de la Poliţia Municipiului Botoşani. Cei doi au încercat să îl convingă pe bărbat să renunţe la gândul sinucigaş şi să deschidă uşa. Poliţistul local a ieşit afară şi a mers la geam, în timp ce celălalt poliţist stătea în faţa uşii.


Între timp, proprietarul apartamentului s-a stropit cu benzină, a dat drumul la o butelie şi a declanşat o explozie, urmată de un incendiu. În urma deflagraţiei, angajatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost rănit grav, iar poliţistul local a fost atins de cioburile de la un geam.

În scurt timp la faţa locului au ajuns şi echipajele de pompieri, poliţie, jandarmi şi ambulanţă. În zonă s-a declanşat vacarmul.

Cei doi poliţişti au fost preluaţi imediat de cadrele medicale şi transportaţi la spital pentru îngrijiri, iar pompierii au evacuat 20 de persoane care se aflau în bloc în momentul exploziei. Cinci dintre acestea, printre care şi un copil, au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Unitatea de Primire Urgenţe, după ce au suferit atacuri de panică.

Proprietarul apartamentului unde s-a produs explozia, cel care a sunat la 112 şi a spus că se sinucide, a fost găsit mort, în baia locuinţei.

Mai multe apartamente de la parter au fost distruse de suflul exploziei.

“Apelul de urgenţă a fost preluat de către dispeceratul Inspectoratului Judeţean de Poliţie în jurul orei 17.56. Victima a indicat o adresă greşită, astfel că iniţial echipajele au fost direcţionate către altă zonă din municipiul Botoşani. Verificările efectuate într-un timp operativ de către dispecerii noştri au stabilit în fapt că persoana respectivă locuia la o altă adresă şi s-a procedat foarte rapid la o redirecţionare a echipajelor de intervenţie. S-a încercat un dialog cu persoana respectivă, nu s-a reuşit acest lucru, s-a produs deflagraţia. Poliţistul care se afla la uşa apartamentului a fost rănit de suflul exploziei", a declarat Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Pe toată perioada intervenţiei, în zonă s-au adunat sute de curioşi, care au fost îndepărtaţi în repetate rânduri de forţele de ordine.


























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

astăzi, 15:35

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru un aliment, începând de luna viitoare!

astăzi, 11:52

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context...