Explicaţii pentru oprirea apei în două weekenduri consecutive!

Explicaţii pentru oprirea apei în două weekenduri consecutive!
Două weekenduri consecutive botoşănenii nu vor beneficia de apă la robinete din cauza programării unor lucrări de către Nova Apaserv şi constructorii cu care operatorul are contract pentru modernizarea unor reţele. Asta înseamnă că în acest weekend şi în următorul, furnizarea apei către clienţii din judeţ va fi sistată.

Mai exact, în primă fază, va scădea presiunea la apă în municipiul Botoşani iar în zona înaltă- cartierul Primăverii, nu va fi apă mai deloc.

"Şi la prima oprire şi la a doua oprire, facem un apel către populaţie să raţionalizeze consumul- adică să folosească apa pentru strictul necesar astfel încât să aibă toată lumea apă. Să nu ne apucăm acum să udăm grădinile sau să facem risipă de apă. Săptămâna asta va fi scădere de presiune pe oraş şi vom izola oraşul, vom închide furnizarea pe Flămânzi, pe Răchiţi, astfel încât să lăsăm apă pe oraş, unde e aglomerarea cea mai mare de consumatori. Cel mai târziu, cei din Primăverii vor beneficia de apă duminică, dar nu ştiu exact la ce oră. Săptămâna viitoare e posibil să fie cu oprire generală a apei pentru că trebuie montate nişte vane", declară managerul Nova Apaserv, Gabriel Cârlan.

Oficialul operatorului de apă susţine că în această perioadă se finalizează contractul care are ca obiect reabilitarea aducţiunilor de apă brută şi tratată din zona Leorda, parte a contractului din care face parte şi cea mai mare aducţiune Ştefăneşti- Săveni.

"Contractul are termen de finalizare luna august, ambele lucrări- devierea de la Leorda şi lucrarea de la Ştefăneşti de la Săveni, unde am deviat sursa de apă de la Negreni care nu este conformă. Lucrările sunt pe final şi conducta nouă trebuie cuplată pe conducta veche, din această cauză o să facem două opriri în două weekend-uri consecutive. Prima oprire o să fie săptămâna asta, vineri, iar la ora 8, se va opri Staţia de Pompare de la Bucecea şi apă o să fie numai pe conducta de apă tratată. Nu se poate face o singură oprire ca să se facă ambele cuplări odată pentru că riscurile sunt prea mari şi nu pot să las mai mult de 24 de ore oraşul fără apă. Până acum făceam opriri numai pe perioada rece şi în afara perioadelor de nunţi dar acum aşa a picat evoluţia constructorului şi avem şi nişte asumări faţă de Comisia Europeană. Nici nouă nu ne convine oprirea asta pentru că producţia noastră de apă se va diminua cu 20%", susţine Gabriel Cârlan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
332

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
501

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
942

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...