EXERCITIU incheiat cu succes! Incendiu, persoane inecate, munitie gasita si oameni pierduti in padure! VIDEO
FOTOREPORTAJ!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat, marti, un exerciţiu de cooperare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, produse pe raza localităţii Vorona, zona Mănăstirea Voronei. 

Pompierii au simulat o alera COD ROSU, la intervenţia şi înlăturarea efectelor negative ale situaţiilor tactice participand forţe şi mijloace ale Inpectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Suceava şi Iaşi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, UPU – SMURD Regional Iaşi, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Silvice Botoşani, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vorona. 

Dupa accidentul rutier cu 30 de victime, in care au fost implicate patru masini si un microbuz, a urmat dezamosarea unui proiectil si un exercitiu de contaminare cu o substanta necunoscuta. Pentru acest exercitiu a venit autospeciala CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) de la Suceava, cea care asigura si interventii in judetul Botosani.

A urmat cautarea in padure a mai multor persoane ratacite, care au sunat la 112 si au cerut ajutor. In cautarea lor au plecat pompierii, politistii si jandarmii botosaneni. In acea zona a fost simulat si un incendiu puternic. Mai multe echipaje de pompieri cu apa si spuma sosind la fata locului pentru a stinge incendiul.

Ultimul exercitiu a fost cautarea a doua persoane care s-au inecat in iazul Manastirii Vorona. Pentru aceasta simulare au sosit la Botosani scafandrii din cadrul ISU Iasi, care au intrat in apa si au scos presupusele victime, care ulterior au fost preluate de echipajele SMURD.

Scopul exerciţiului este de pregătire a forţelor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi organizarea cooperării cu toate forţele participante din judeţ şi cu forţe şi mijloace profesioniste din judeţele limitrofe.

"Sunt foarte importante pentru noi aceste exercitii si toate detaliile nu le pot furniza acum, pentru ca va trebui sa analizam fiecare etapa in parte, pentru ca au fost angrenate forte regionale, respectiv ISU Iasi, ISU Suceava, plus toate institutiile din judetul Botosani, cu atributii pentru gestionarea unor urgente. Au fost cinci elemente de scenariu diferite si care implica lucrul in comun. Aceste proceduri le-am verificat pe timpul exercitiului. Vom lua decizii pentru imbunatatirea planului ROSU de interventie", a declarat col. Radu Anton, seful ISU Botosani.

EXERCITIU - ACCIDENT RUTIER DEOSEBIT DE GRAV:






























EXERCITIU - CONTAMINARE SUBSTANTA NECUNOSCUTA:















EXERCITIU - DEZAMORSAREA UNUI PROIECTIL:








EXERCITIU - PERSOANE RATACITE IN PADURE:











EXERCITIU - INCENDIU PADURE VORONA:


















EXERCITIU - PERSOANE CAZUTE IN IAZ:




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ești obligat să prestezi ore suplimentare? Ce ar trebui să știe botoșănenii!

astăzi, 09:00

Orele suplimentare sunt acele ore de muncă efectuate în plus față de programul normal de lucru. Codul Muncii din România prevede: „Pentru salariații angajați cu normă î...

Familie în pericol, salvată de la dezastru de intervenția promptă a pompierilor botoșăneni! (Foto)

astăzi, 08:49

S-a întâmplat în localitatea Ionășeni, județul Botoșani. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești au intervenit prompt și au stins flăcările înainte ca ac...

Iftime, întrebat pe stradă cu ce se ocupă: ”Sunt un om bogat, am cele mai profitabile firme!”

astăzi, 08:01

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, a fost oprit în plină stradă și a fost întrebat, în momentul în care era filmat, clip pus ulterior pe platforma TikTo...