Exercițiu în caz de cutremur în două școli din Botoșani: Elevii și profesorii au fost evacuați! (foto)

Activitățile s-au desfășurat în baza protocoalelor de colaborare încheiate între ISU Botoșani și unițățile de învățământ, în cadrul „Săptămânii Verde” și „Școlii Altfel”.

Peste 500 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar s-au evacuat, astăzi, pe timpul unor exerciții organizate la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona și Școala Gimnazială „Raluca Iurașcu” din Joldești.

Conform scenariului, în timpul orelor de curs s-a produs un cutremur. Cu acest prilej, cadrele didactice și elevii au simulat toți pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unor astfel de evenimente, pentru a fi în siguranță. Însoțiți de învățători sau profesori, elevii au ieșit din sălile de clasă în momentul în care au auzit alarma și au mers la locurile de adunare.

Acolo, îi așteptau pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu o autospecială de stingere. Elevii au avut ocazia să vadă mijloacele tehnice și echipamentele folosite de salvatori în misiuni.

Pe timpul activității, pompierii le-au transmis următoarele sfaturi:

În caz de cutremur:

- adăpostiți-vă sub pupitre și stați departe de ferestre, de pereții exteriori sau de obiectele care v-ar putea răni;

- protejaţi-vă capul şi faţa;

- nu ieșiți din clasă în timpul cutremurului;

- cadrul didactic va deschide ușa clasei și se va proteja lângă un perete de rezistență;

- veți putea ieși după terminarea seismului și verificarea căilor de evacuare.

Persoanele responsabile la nivelul unităților de învățământ au fost instruite cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în cazul unei situații de urgență reale, astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.












 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
212

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
99

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
111

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...